autor:

gabriela bacila

» » Conserve si muraturi

Fasole la borcan pentru iarna

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 octombrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Fasolea se spala,se curata si se rupe.Apoi se aseaza pe un servet pentru a se zvinta.Rosiile se oparesc si se curata de pielite.Intr-o cratita mai larga se pune putin ulei, se aseaza alternativ un strat de fasole,unul de rosii taiate felii, putin ardei si frunzele pina se gata fasolea.Deasupra se pune restul de ulei.Ultimul strat sa fie rosii si frunze.


Se pune cratita pe o plita la foc mic si se lasa sa fiarba, pina se inmoaie fasolea.Dupa fierbere se potriveste cu sare. raceste si se pune in borcane.


Se fierbe in dunt 30 minute dupa care se scot borcanele si se acopera cu o patura.


Se lasa pina a doua zi.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • 5 kg fasole lata alba
  • 3 kg rosii
  • 3-4 ardei verzi
  • frunze de telina si patrunjel
  • 300 ml ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de gabriela bacila

Zacusca

Vinetele si ardeii capia se coc, se curata si se lasa la scurs. Gogosarii se utilizeaza in stare

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Dulceata de pepene galben

Pepenele se curata de coaja si seminte si se taie cuburi. Zaharul cu 3 linguri de apa se pune pe

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Tort cu mousse de ciocolata si pepene galben

Blat: Oul se amesteca cu zaharul, faina, laptele, uleiul, zaharul vanilat, 1/2 praf de copt și

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Compot de visine

Compot de visine

Se pun in fiecare borcan cate 10 visine, se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului. Se inchide ermetic cu un capac si se agita

0 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Oua de prepelita murate

Oua de prepelita murate

Se fierb ouale tari dupa care se curata de coaja. Se fierbe apa cu mirodenii, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga otetul. Sfecla

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi