festivalul blogurilor gustoase

autor:

gabriela bacila

» » Conserve si muraturi

Fasole la borcan pentru iarna

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 octombrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Fasolea se spala,se curata si se rupe.Apoi se aseaza pe un servet pentru a se zvinta.Rosiile se oparesc si se curata de pielite.Intr-o cratita mai larga se pune putin ulei, se aseaza alternativ un strat de fasole,unul de rosii taiate felii, putin ardei si frunzele pina se gata fasolea.Deasupra se pune restul de ulei.Ultimul strat sa fie rosii si frunze.


Se pune cratita pe o plita la foc mic si se lasa sa fiarba, pina se inmoaie fasolea.Dupa fierbere se potriveste cu sare. raceste si se pune in borcane.


Se fierbe in dunt 30 minute dupa care se scot borcanele si se acopera cu o patura.


Se lasa pina a doua zi.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • 5 kg fasole lata alba
  • 3 kg rosii
  • 3-4 ardei verzi
  • frunze de telina si patrunjel
  • 300 ml ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de gabriela bacila

Briose dietetice

Se bat ouale bine si se adauga toate ingredientele pentru blat. Se lasa 15-20 minute pentru a se

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Tort de ciocolata amaruie cu menta

Se face blatul de tort, se coace si se raceste. Aveti nevoie de acea forma de copt rotunda cu inel

1 vot    0 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Tort de ciocolata

Se face blatul de tort, se coace si se raceste. Aveti nevoie de acea forma de copt rotunda cu inel

3 voturi    0 comentarii
3h
Spume si creme dulci
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Capsunile se spala si se lasa intregi, li se scot coditele si se acopera cu zahar si lamaie. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Conserve si muraturi