autor:

Cely Snijec
Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Ingrediente
300 g fasole (boabe mari), 1 ceapa, 1 foaie de dafin, 1 lingura zarzavat de ciorba, 1 lingura sos iute, 1 lingura pasta de tomate (sau un paharel de suc de rosii), 50 ml ulei, sare, cimbru, marar si patunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

105 voturi

Mod de preparare

Moi fasolea de seara pana dimineata. Fierb cate 5 minute si schimb apa de 3-4 ori, apoi o fierb 20 minute la oala sub presiune.Calesc o ceapa, adaug fasolea, zarzavatul, sosul iute, putina zeama in care a fiert fasolea, las sa scada. Adaug pasta de tomate sau sucul de rosii, condimentez. Presar cu verdeata.


Servim cu muraturi.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole verde scazuta

Carnea se taie cubulete, se pune in tigaie cand uleiul e incins. Dupa ce s-a prajit, punem prazul

5 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole verde scazuta cu cotlet

Cotletul bine curatat de os si pielite se condimenteaza pe toate partile cu sare, piper, paprika

13 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    sorana , 14 iulie 2015

    Nu se face sos cu faina de grau ca sa se ingroase?

  • Calinescu_Gabriela

    Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2014

    Grozav de buna!

  • Fara foto

    Luminita-Daniela Tilica , 01 aprilie 2014

    Numa la mancare iti este gandul!

    • Fara foto

      Alexandru Ionela Mihaela , 01 aprilie 2014

      un deliciu

    • Fara foto

      Ionela Mutascu , 01 martie 2014

      Si eu vreau dar tot cu ciolsn sa fie asa sa mor de colesteror.

    • Fara foto

      Veronica Andra , 09 decembrie 2013

      bun tare sa moara mama

    • Fara foto

      Octav Iulian , 30 noiembrie 2013

      normal, sa pluteasca fasolea in carne, ti-ar place, nu? cristoase, cand o sa crapi de colesterol si grasimi la 45 ani sa nu intrebi de ce.Cu 150 kile cu tot.

    • Fara foto

      Marian Floresc , 21 noiembrie 2013

      mh ciolanu cu carene sa-u fara carne :))

    • Fara foto

      Vio Reby , 19 iunie 2013

      foarte buna incercati si voi dar see you un ciolan mare de porc afumat mai mult ciolan de cat fasole.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 01 martie 2012

      Si eu am inceput saptamana de post cu fasole scazuta, e foarte buna, consistenta si e de post....

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      si eu adaug usturoi

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Foarte buna.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      delicioasa.de nota 10

    • Fara foto

      Marinela , 05 decembrie 2009

      Da , asa o pregatesc si eu , decat la urma adaug cativa catei de usturoi pisati.Da o aroma f.f.buna .Este nemaipomenita.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

      Foarte bună, îmi place fasolea scăzută!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Sunt sigura ca este o bunatate,dar nu am servit niciodata cu mamaliguta,cred ca este o mancare tare deliciosa.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Sunt sigura ca este o bunatate,dar nu am servit niciodata cu mamaliguta,cred ca este o mancare tare deliciosa.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Sunt sigura ca este o bunatate,dar nu am servit niciodata cu mamaliguta,cred ca este o mancare tare deliciosa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

105 voturi

Ingrediente

  • 300 g fasole (boabe mari)
  • 1 ceapa
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura zarzavat de ciorba
  • 1 lingura sos iute
  • 1 lingura pasta de tomate (sau un paharel de suc de rosii)
  • 50 ml ulei
  • sare
  • cimbru
  • marar si patunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec

Salata cu ciuperci si carne de pui

Incorporam carnea de pui maruntita cu ciupercutele taiate juliene, cascavalul dat pe razatoare,cuburi

49 voturi    9 comentarii
20 min
Aperitive

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

19 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

4 voturi    6 comentarii
2h
Fripturi

sorana

Nu se face sos cu faina de grau ca sa se ingroase?

Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Ardei grasi umpluti cu orez

Ardei grasi umpluti cu orez

Se spală orezul în 2-3 ape şi se lasă la înmuiat în apă curată cu o oră înainte. Curăţăm ceapa, o spălăm

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
DOVLECEI PANE

DOVLECEI PANE

Spălăm dovleceii, îi curăţăm de coajă şi le tăiem cotorul (codiţa). Tăiem dovleceii pe lungime, în felii de 1/2

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive