Fasole verde cu carne

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 1 kg fasole verde proaspata sau conservata
  • 200 ml ulei
  • 250 g ceapa
  • 100 g faina
  • 100 g pasta de tomate
  • 500 g rosii
  • 50 g usturoi
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, se spala si se scurge apoi se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei cu adaos de apa. In restul de ulei, cu adaos de apa, se inabusa ceapa, care a fost curatata, spalata si taiata marunt. In timpul inabusirii se adauga pasta de tomate, diluata cu putina apa, faina cernuta si se completeaza cu apa necesara pentru a forma un sos care sa fiarba cca 30 minute. Sosul format se adauga in vasul cu carne si se continua fierberea cca 60 minute, timp in care se amesteca componentele. In timpul fierberii, se adauga fasolea verde care a fost scursa din conserva si trecuta prin strecuratoare cu apa rece. Se completeaza cu usturoiul curatat si taiat marunt, piperul, rosiile curatate si taiate sferturi si se continua fierberea inca 15 minute. Se verifica gustul. La servire, se asaza in farfurie portia de carne si fasolea cu sosul respectiv alaturi, si se presara verdeata taiata marunt. Se poate prepara si cu fasole proaspata, fiarta in prealabil.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise