autor:

Doina  Varga

» » Conserve si muraturi

Fasole verde la borcan

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

E super sa ai iarna o fasole verde in camara, parca ar fi acum culeasa, mai ales ca se gateste usor si repede.


Curatati fasolea verde si puneti-o in apa rece la spalat. Dupa ce o clatiti bine in 2-3 ape luati cate un manunchi in mana si taiati-o in bucati de 2-4 cm. Puneti-o apoi la fiert intr-o oala mai mare cu apa cat sa o acopere, nu mai mult.


Curatati morcovul, taiati-l feliute subtiri, bastonase, curatati ardeii si taiati-i si pe ei fasiute sau rondele, apoi adaugati totul peste fasole, impreuna cu cateva frunze de verdeata. Cand incepe sa clocoteasca adaugati dafinul si pikant fix si lasati sa fiarba 8-10 minute. Daca zeama nu este sarata, puteti sa mai puneti o lingura de sare, nu mai mult. Eu nu am mai pus sare, depinde de gust. In timp ce fierbe fasolea, puneti borcanele (eu am folosit de 720 g, pot fi si mai mari) si capacele in 3-4 cratite mari in care turnati apa pana la jumatatea borcanelor. Aveti grija sa fie bine fixate, sa nu pluteasca si sa nu se rastoarne. Asezati cratitele cu borcane pe aragaz la foc mic si lasati-le pana se incing.


Dupa cele 8-10 minute, cand fasolea este prefiarta, puneti-o in borcanele fierbinti, bine indesata si completati cu zeama pana sus. Strangeti apoi bine capacele, luand fiecare borcan cu un servet de bucatarie.


Completati apoi cu apa fierbinte pana ce borcanele vor fi acoperite pana putin mai jos de capace si lasati sa fiarba la foc foarte mic inca 15-20 minute. Dati-le apoi la sterilizat la perne (e mai sigur asa) pana a doua zi si puneti-le apoi in camara.


Din 3 kg de fasole verde au iesit 8 borcane de 720 g. Am cumparat fasolea cu 3 lei kg, deci din 9 lei am obtinut produse pe care as fi cheltuit cel putin 50 lei.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriella Dragan , 14 iulie 2014

    Extraordinara reteta!!! Am facut anul trecut pentru prima data, iar de acum incolo folosesc aceeasi reteta.

  • Fara foto

    Gabriela Bucete , 11 iulie 2014

    asa este.

  • Fara foto

    Ana , 11 iulie 2014

    Fara a fierbe fasolea asezati-o in borcane, adaugati apa pana la gatul borcanului fara sare, inchideti borcanele, si dati-le la cuptorul atunci aprins. Se tin 20 minute dupa ce incep sa apara bulele de fiert in apa din borcane. Asezati borcanele intr-o tava fara apa, pentru usoara manevrare.

    • Fara foto

      Bya Bianca , 11 iulie 2014

      Foarte buna reteta!

    • Fara foto

      Daniela Petrica , 11 iulie 2014

      bine zis elly

    • Fara foto

      Mihaela Diaconescu , 08 iulie 2014

      o sa incrc

    • Fara foto

      Valentina Bitere , 07 iulie 2014

      Asa gospodina sa tot fie,imi place reteta o incerc si eu.Multumesc

    • Fara foto

      Mariana Butnariu , 25 iunie 2014

      am sa incerc

    • Fara foto

      marlen , 17 septembrie 2013

      ne puteti oferi si o alternativa fara pikant fix?eu trebuie sa consum doar sare neiodata :)

    • Fara foto

      Lavinia Muresan , 04 septembrie 2013

      Se poate si fara pikant fix, e see you E-uri!

    • Fara foto

      Lavinia Simion , 03 septembrie 2013

      am o intrebare :o folosim ca si garnitura sau putem sa facem mancarica?

    • Fara foto

      georgiana , 03 septembrie 2013

      super reteta. se poate face si fara pikant fix? multumesc

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

      O reteta foarte interesanta,de obicei pun pastarile oparite si racite in pungi in lada frigorifica dar voi incerca si aceasta varianta mai ales ca in beci am loc destul...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

36 voturi

Ingrediente

  • * 3-4 kg fasole verde frageda fara ate (mie imi place fasolea fideluta)
  • * 1 morcov
  • * 1 ardei kapia rosu sau 3-4 peperoni
  • * 1 plic pikant fix
  • * cateva fire de patrunjel si telina
  • * 5-6 foi de dafin

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

48 voturi    21 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

29 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti

Gabriella Dragan

Extraordinara reteta!!! Am facut anul trecut pentru prima data, iar de acum incolo folosesc aceeasi reteta.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei capia

Pasta de ardei capia

1.Spalati si curatati ardeii. 2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul de bucatarie. 3.Adaugati sarea

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Gogosari in sos tomat pentru iarna

Gogosari in sos tomat pentru iarna

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, apoi ii taiem fasii groase cam de un deget. Intr-o cratita mare (de preferat una care stiti

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi