festivalul blogurilor gustoase

autor:

Doina  Varga

» » Conserve si muraturi

Fasole verde la borcan

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

E super sa ai iarna o fasole verde in camara, parca ar fi acum culeasa, mai ales ca se gateste usor si repede.


Curatati fasolea verde si puneti-o in apa rece la spalat. Dupa ce o clatiti bine in 2-3 ape luati cate un manunchi in mana si taiati-o in bucati de 2-4 cm. Puneti-o apoi la fiert intr-o oala mai mare cu apa cat sa o acopere, nu mai mult.


Curatati morcovul, taiati-l feliute subtiri, bastonase, curatati ardeii si taiati-i si pe ei fasiute sau rondele, apoi adaugati totul peste fasole, impreuna cu cateva frunze de verdeata. Cand incepe sa clocoteasca adaugati dafinul si pikant fix si lasati sa fiarba 8-10 minute. Daca zeama nu este sarata, puteti sa mai puneti o lingura de sare, nu mai mult. Eu nu am mai pus sare, depinde de gust. In timp ce fierbe fasolea, puneti borcanele (eu am folosit de 720 g, pot fi si mai mari) si capacele in 3-4 cratite mari in care turnati apa pana la jumatatea borcanelor. Aveti grija sa fie bine fixate, sa nu pluteasca si sa nu se rastoarne. Asezati cratitele cu borcane pe aragaz la foc mic si lasati-le pana se incing.


Dupa cele 8-10 minute, cand fasolea este prefiarta, puneti-o in borcanele fierbinti, bine indesata si completati cu zeama pana sus. Strangeti apoi bine capacele, luand fiecare borcan cu un servet de bucatarie.


Completati apoi cu apa fierbinte pana ce borcanele vor fi acoperite pana putin mai jos de capace si lasati sa fiarba la foc foarte mic inca 15-20 minute. Dati-le apoi la sterilizat la perne (e mai sigur asa) pana a doua zi si puneti-le apoi in camara.


Din 3 kg de fasole verde au iesit 8 borcane de 720 g. Am cumparat fasolea cu 3 lei kg, deci din 9 lei am obtinut produse pe care as fi cheltuit cel putin 50 lei.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    marlen , 17 septembrie 2013

    ne puteti oferi si o alternativa fara pikant fix?eu trebuie sa consum doar sare neiodata :)

  • Fara foto

    Lavinia Muresan , 04 septembrie 2013

    Se poate si fara pikant fix, e see you E-uri!

  • Fara foto

    Lavinia Simion , 03 septembrie 2013

    am o intrebare :o folosim ca si garnitura sau putem sa facem mancarica?

    • Fara foto

      georgiana , 03 septembrie 2013

      super reteta. se poate face si fara pikant fix? multumesc

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

      O reteta foarte interesanta,de obicei pun pastarile oparite si racite in pungi in lada frigorifica dar voi incerca si aceasta varianta mai ales ca in beci am loc destul...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

31 voturi

Ingrediente

  • * 3-4 kg fasole verde frageda fara ate (mie imi place fasolea fideluta)
  • * 1 morcov
  • * 1 ardei kapia rosu sau 3-4 peperoni
  • * 1 plic pikant fix
  • * cateva fire de patrunjel si telina
  • * 5-6 foi de dafin

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

47 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

28 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti

marlen

ne puteti oferi si o alternativa fara pikant fix?eu trebuie sa consum doar sare neiodata :)

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Capsunile se spala si se lasa intregi, li se scot coditele si se acopera cu zahar si lamaie. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Conserve si muraturi