autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Fasole verde pentru conserva

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se alege fasolea verde mai cruda, fara ata, se spala si se crapa prin mijloc in doua.


Se pune uleiul intr-o cratita mare la foc, se adauga ceapa taiata marunt, se lasa sa se caleasca bine, apoi se pune fasolea taiata si se pune sare peste ea, se lasa sa fiarba bine. Cind e gata fiarta, se adauga rosiile curatate de coaja si seminte. Apoi se lasa sa mai fiarba putin, se pun in borcane, se leaga si se dau la dunst sau se pun in cuptor.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

6h 20 min

18 voturi

Ingrediente

  • 5 kg. fasole verde
  • 7 dl ulei
  • 9 cepe albe
  • 3 kg. rosii
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

11 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Salata cu ghebe

Salata cu ghebe

Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr). Curatam

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari si conopida in otet

Gogosari si conopida in otet

Baitul se pune la fiert. Conopida se desface buchetele si se pune o jumatate de ora in apa cu sare. Gogosarii se curata si se taie

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi