Fatayer cu doua umpluturi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Fatayer cu doua umpluturi

Ingrediente

  • Fatayer sunt placinte arabesti cu spanac; eu le-am pregatit si cu mozzarella .
  • Meniu de vara din Orientul Mijlociu - reteta Gordon Ramsay.
  • Ingrediente pentru fatayer:
  • 250 g faina
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 120 ml de apa calda
  • Umplutura 1 :
  • mozzarella
  • patrunjel
  • Umplutura 2 :
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 400 g spanac
  • 4 fire de ceapa verde
  • sare de mare si piper
  • 2 linguri seminte de pin
  • 100 g branza ricotta
  • coaja de lamaie rasa fin
  • un praf de sumac ( condiment folosit in bucataria libaneza pentru a da un gust fructat,de lamaie,preparatelor.Acest condiment il gasiti la macelariile libaneze sau un supermarketuri).
  • Pentru servit :
  • iaurt gras (grecesc)

Mod de preparare

Mod de preparare:

Cerne faina cu sarea intr-un castron,fa o adancitura in mijloc si pune in ea uleiul si apa calda.

Amesteca pana obtii un aluat omogen.Framanta aluatul pe o planseta presarata cu faina.

Imparte-l in doua bucati .Inveleste-le in folie si lasa-le sa se odihneasca la temperatura camerei pentru 20 de minute..

Pentru umplutura 1 :

Taiati cubulete o bucata de mozzarella si le amestecati cu patrunjel.

Prin coacere o sa prinda un gust aromat si branza o sa se intindaaaaaaaa !:)

Pentru umplutura 2 :

Incinge putin ulei intr-o tigaie mare si caleste spanacul pentru 1 minut.Absoarbe grasimea de p4e el cu un prosop de hartie si lasa-l sa se raceasca,apoi taie-l fasii mari.

Ceapa se opareste in apa sarata un minut,se racoreste in apa rece,se scurge si se sterge.

Amesteca spanacul cu ceapa si ingredientele ramase pentru umplutura si condimenteaza dupa gust.Se da amestecul la frigider pentru 20 de minute.

Se incinge cuptorul ,se intinde aluatul pe planseta presarata cu faina si se taie in patratele de 7 cm.Unge marginile foilor cu apa si pune in mijlocul fiecareia o lingura de umplutura.Impatureste in forma de triunghi si lipeste marginile.

Se coc 10-15 minute ,pana devin brun-aurii.

Serviti cu iaurt grecesc .

Sunt delicioase atat calde cat si reci, cu ambele umpluturi .

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise