Ceapa curatata si spalata se taie cat mai subtire si mai fin posibil si se caleste in ulei. Ficatul de pasare se spala, se zvanta de apa, se pudreaza cu faina(amidon alimentar) si se prajeste usor in ulei de masline extravirgin.
Se amesteca apoi ceapa 2 sau 3 ardei capia copti si cu ficatul si se stinge cu otetul(balsamic). Se adauga castravetii curatati de coaja si taiati subtiri si tarhonul, se potriveste de sare si piper roz proaspat macinat si se fierbe inabusit 20 minute. Daca este nevoie se adauga 2 sau 3 linguri de apa. Separat, intr-o craticioara, se pune untul la incins(cele 2 linguri de unt), se adauga bulionul si rosiile curatate de coaja si seminte si se fierbe pana se obtine un sos consistent care se toarna peste ficat. Se mai da intr-un clocot si se trage vasul de pe foc.Ficatul de pui se face imediat,daca il prajim foarte mult se intareste si numai este gustos.Eu la acest fel de mancare fac o garnitura de ardei copt in tigaie(vezi foto) isi lasa un sos foarte bun.Pofta buna !!!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii