autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Ficat de vita, venetian

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g ficat de vita taiat felii mai groase, , 3 cepe, , 1 legatura mica de salvie, , 1 cubulet de supa concentrata de carne de pasare, , 3 linguri ulei de masline, , 30 g unt, , 1 lingura otet aromat, , 1 lingura faina, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Curatati ceapa si tocati-o marunt. Diluati cubuletul de supa concentrata in 30 cl de apa calda. Incingeti intr-o tigaie jumatate din cantitatea de unt si de ulei si caliti circa 20 de minute ceapa tocata si 4 frunze de salvie, amestecand intruna si adaugand cate putina apa + Knorr.


Intre timp taiati ficatul cubulete de circa 2 cm si dati-l prin faina. Incingeti intr-o tigaie restul de unt si de ulei si prajiti ficatul 2-4 minute la foc iute, in functie de cum va place: mai crud sau mai bine facut.


Cand este aproape gata, turnati peste ficat restul de apa+ Knorr si otetul, adaugati ceapa calita, sare si piper, amestecati, decorati cu cateva frunze de salvie si serviti-l imediat, eventual cu mamaliguta.
Retete
Alte retete din Fripturi

Bucatele crocante de pui cu cipsuri de casa

Taie carnea de pui cuburi.Pune faina si sare intr-un vas,firimiturile in alt vas si ouale in al treilea

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi

Muschi la tava cu legume

Crestati muschiuletii, pe 3/4 din circumferinta, felii de 1,5-2 cm grosime (sa nu taiati de tot,

3 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Fripturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g ficat de vita taiat felii mai groase
  • 3 cepe
  • 1 legatura mica de salvie
  • 1 cubulet de supa concentrata de carne de pasare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 30 g unt
  • 1 lingura otet aromat
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

O ceapa curatata si taiata in bucati mari se pune la calit in putin ulei cu pieptul de pui taiat si el in bucati, pana cand ceapa si

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rata cu sos de rosii

Rata cu sos de rosii

Se fierbe rata 30min iar daca este crescuta la curte,se poate lasa mai mult; se scoate carnea fara sa se arunce apa,se prajeste putin

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne