autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Ficat de vita, venetian

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g ficat de vita taiat felii mai groase, , 3 cepe, , 1 legatura mica de salvie, , 1 cubulet de supa concentrata de carne de pasare, , 3 linguri ulei de masline, , 30 g unt, , 1 lingura otet aromat, , 1 lingura faina, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Curatati ceapa si tocati-o marunt. Diluati cubuletul de supa concentrata in 30 cl de apa calda. Incingeti intr-o tigaie jumatate din cantitatea de unt si de ulei si caliti circa 20 de minute ceapa tocata si 4 frunze de salvie, amestecand intruna si adaugand cate putina apa + Knorr.


Intre timp taiati ficatul cubulete de circa 2 cm si dati-l prin faina. Incingeti intr-o tigaie restul de unt si de ulei si prajiti ficatul 2-4 minute la foc iute, in functie de cum va place: mai crud sau mai bine facut.


Cand este aproape gata, turnati peste ficat restul de apa+ Knorr si otetul, adaugati ceapa calita, sare si piper, amestecati, decorati cu cateva frunze de salvie si serviti-l imediat, eventual cu mamaliguta.
Retete
Alte retete din Fripturi

Costita in sos de miere si cartofi gratinati cu bacon

Costita se condimenteaza cu sare si piper.Se face mujdei din jumatate capatana de usturoi,cu putin

7 voturi    10 comentarii
2h
Fripturi

Friptura de curcan cu vin la tava

Carnea se spala ,se lasa la scurs ,se condimenteaza cu sare si se lasa la rece circa 1 ora .Dupa

14 voturi    5 comentarii
2h 15 min
Fripturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g ficat de vita taiat felii mai groase
  • 3 cepe
  • 1 legatura mica de salvie
  • 1 cubulet de supa concentrata de carne de pasare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 30 g unt
  • 1 lingura otet aromat
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Se spala ciocanelel de pui apoi se usuca cu un servet absorbant si se condimenteaza cu sare si piper. Se frig ciocanelele pe grill-ul

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne
Pui provensal

Pui provensal

Se preincalzeste cuptorul la cca 200 grade C. Arpagicul se scufunda cca 2 min in apa clocotita si apoi se curata Se sareaza si pipereaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne