Figaro

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt blat1: 300gr.faina,200gr.margarina,75gr.zahar,1 praf de copt,2galbenuse de ou,1 lingura de smantana
  • pt blat2:6 oua,300 gr.nuca,8 linguri de zahar
  • pt bezea: 2 albuse batute spuma cu 4 linguri de zahar si o linguritza zeama de lamaie

Mod de preparare

blat 1:se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat ca de paine care se intinde cu sucitorul si se aseaza in tava peste se aseaza blatul 2:care se face din albusele batute spuma cu zaharul ,cand albusele sunt batute bine se amesteca galbenusele si nuca macinata.Se dau la cuptor pt cca.20 de minute timp in care se bat cele 2 albuse ramase de la blat 1 cu 4 linguri de zahar si linguritza de lamaie se scoate prajitura din cuptor inainte sa fie coapta de tot se intinde spuma si se mai da la cuptor la foc mic pana se usuca bezeaua si prinde o usoara culoare maronie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise