Pastravul este un peste gras, de apa dulce, foarte iubit pentru carnea alba, fina, frageda si gustoasa.
Se spala bine pastravii si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei de masline si se "tavalesc" prin condimente pe ambele parti.
Se unge un vas termorezistent cu ulei de masline, se aseaza rondelele de ceapa rosie si cele de lamaie.
Pe acest "pat" se aseaza bucatile de peste,apoi rondele de rosie si cateva feliute de lamaie. Se introduce tava in cuptorul incins in prealabil pentru 20 de minute, dupa care se va stropi cu 50 ml vin alb, se presara cascavalul ras sau taiat cubulete si se reintroduce tava la cuptor pentru gratinare. La servire se va presara patrunjel tocat .
Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Salata cu paste, piept de pui si porumbRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii