autor:

husni

» » Mancaruri cu peste

File de peste,prajit

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 21 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pestele se prajeste in toate tarile;difera,uneori,garniturile;in Romania se maninca,de obicei,cu mujdei,aici,de obicei,cu o salata de patrunjel("baqdonisie";am pus reteta) si piine (lipie) prajita.


Fileul de peste spalat se lasa citeva ore,in frigider,cu zeama de lamiie;se scoate din marinata de lamiie,se stoarce(nu se spala),se taie bucati;se presara cu sare si piper, gust.


Faina se mesteca cu boiaua si ienibaharul.Lipia se taie felii de cca 2/8 cm.


Bucatile de peste,se dau prin faina(amestecate cu boia si ienibahar),se prajesc in ulei fierbinte.


Dupa ce pestele s-a prajit,in acelasi ulei,se prajesc feliile de lipie.


Pestele se serveste fierbinte;la fel si feliile de lipie.


Pofta buna !

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Constantin Serban , 27 aprilie 2014

    Mi se pare exceptional!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    Foarte gustos!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

    Delicios si prezentat superb!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Camy, foarte interesante toate reţetele tale cu specific arab şi gustoase. Trebuie să aştept o dezlegare la peşte să pot să pregătesc şi eu reţeta ta. O să caut şi salata de pătrunjel. Felicitări!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • -1 kg file de peste
  • -sare,piper(dupa gust_
  • -cca 4 linguri de faina
  • -1/2 lingurita de boia iute
  • -1/4 lingurita de ienibahar
  • -1 "lipie",felii
  • -zeama de lamiie,dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de husni

Prajitura cu nescafe

Pentru blat,galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul;apoi,se adauga nesul amestecat,in prealabil

37 voturi    24 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura "chinezeasca"

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm. Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga

31 voturi    14 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura cu mere

Pt.umplutura,merele,curatate,se taie feliute subtiri si se amesteca cu zaharul,untul,scortisoara,grisul.Se

1 vot    2 comentarii
2h
Prajituri

Constantin Serban

Mi se pare exceptional!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Pangasius cu legume

Pangasius cu legume

Se taie prazul oblic in bucati potrivite. Pestele bine scurs se presara cu diverse condimente si putin ulei de masline dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pastrav A la Venitienne

Pastrav A la Venitienne

1.Amestecati untul cu sarea, piperul, coaja de lamaie, rozamarinul, cimbrul si usturoiul tocat pana obtineti un amestec omogen. 2.Umpleti

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste