autor:

husni

» » Mancaruri cu peste

File de peste,prajit

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Ingrediente
-1 kg file de peste, -sare,piper(dupa gust_, -cca 4 linguri de faina, -1/2 lingurita de boia iute, -1/4 lingurita de ienibahar, -1 "lipie",felii, -zeama de lamiie,dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Pestele se prajeste in toate tarile;difera,uneori,garniturile;in Romania se maninca,de obicei,cu mujdei,aici,de obicei,cu o salata de patrunjel("baqdonisie";am pus reteta) si piine (lipie) prajita.


Fileul de peste spalat se lasa citeva ore,in frigider,cu zeama de lamiie;se scoate din marinata de lamiie,se stoarce(nu se spala),se taie bucati;se presara cu sare si piper, gust.


Faina se mesteca cu boiaua si ienibaharul.Lipia se taie felii de cca 2/8 cm.


Bucatile de peste,se dau prin faina(amestecate cu boia si ienibahar),se prajesc in ulei fierbinte.


Dupa ce pestele s-a prajit,in acelasi ulei,se prajesc feliile de lipie.


Pestele se serveste fierbinte;la fel si feliile de lipie.


Pofta buna !
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

File de peste prajit in aluat de clatite,cu bere

Acum vreo 2 saptamini,sotul meu a vazut la Euforia Cuisine,o mincare facuta de Jakob Hausman(asa

15 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

FILE DE PESTE IN SOS DE FRISCA LICHIDA

Se pune uleiul intr-o cratita,pe foc,sa se infierbinte;se pune,apoi,ceapa,taiata marunt;se prajeste

1 vot    8 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Constantin Serban , 27 aprilie 2014

    Mi se pare exceptional!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    Foarte gustos!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

    Delicios si prezentat superb!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Camy, foarte interesante toate reţetele tale cu specific arab şi gustoase. Trebuie să aştept o dezlegare la peşte să pot să pregătesc şi eu reţeta ta. O să caut şi salata de pătrunjel. Felicitări!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • -1 kg file de peste
  • -sare,piper(dupa gust_
  • -cca 4 linguri de faina
  • -1/2 lingurita de boia iute
  • -1/4 lingurita de ienibahar
  • -1 "lipie",felii
  • -zeama de lamiie,dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de husni

Saratele

Se face un aluat din faina margarina sare si atita lapte cit sa se obtina un aluat potrivit. Se

32 voturi    12 comentarii
8h
Aluaturi si Foietaje

Prajitura cu nescafe

Pentru blat,galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul;apoi,se adauga nesul amestecat,in prealabil

40 voturi    24 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura "chinezeasca"

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm. Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga

31 voturi    14 comentarii
3h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustos!



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Peste la cuptor

Peste la cuptor

Curatam si spalam pestele. Il taiem si ii punem sare , lasam in frigider toata noaptea. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Curatam,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Lup de mare la gratar si paella cu creveti

Lup de mare la gratar si paella cu creveti

1. Peştele se curată, se spală, se ţine la rece. Se poate fileta, dar e mai gustos dacă îl preparaţi întreg. 2. Spălaţi

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu peste