autor:

Otilia-Iulia Uilacan

» » Aluaturi si Foietaje

Foi cu amoniac

Autor: Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
2oua,6 linguri ulei,6 linguri zahar,6 linguri lapte, lingurita amoniac alimentar,faina cat cuprinde.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

54 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat din care se fac 3 foi.


Se coc pe dosul tavii.Aceste foi se pot umple cu orice crema.Dupa umplere se lasa ceva timp sa se inmoaie apoi se taie.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Pariziene cu pere

Mai intai pregatim maiaua ,intr-un castronel punem drojdia faramitata,cu o lingura de zahar si 2

4 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Saratele din faina de naut

Intr-un bol amestecam bine faina de naut cu sare, cardamon si piper. In oala robotului punem faina

3 voturi    1 comentariu
45 min
Aluaturi si Foietaje

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dina Anisor , 13 octombrie 2013

    sant foarte bune

Dificultate

Medie

Timp

45 min

54 voturi

Ingrediente

  • 2oua,6 linguri ulei,6 linguri zahar,6 linguri lapte, lingurita amoniac alimentar,faina cat cuprinde.

Raporteaza reteta

Retete
de Otilia-Iulia Uilacan

Prajitura de ananas

Intr-un vas se bat ouale intregi cu zaharul,pe baie de abur.Cand s-a albit crema se scoate vasul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Prajitura secuiasca

Aluatul:Se freaca untul spuma,se adauga zaharul,ouale,faina,bicarbonatul si se da compozitia la rece.Se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Caramele

Se pun toate intr-o cratita pe foc moale si se amesteca mereu cu o lingura de metal pana se ingroasa

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu lapte si ulei

Paine de casa cu lapte si ulei

Punem toate componentele la temperatura camerei, in bucatarie, cu 1-2 ore inainte de preparare. Incalzim laptele. Preparam maiaua: Zdrobim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine pufoasa

Paine pufoasa

Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia Punem 2-3 linguri de faina si amestecam bine pana

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje