autor:

Otilia-Iulia Uilacan

» » Aluaturi si Foietaje

Foi cu amoniac

Autor: Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat din care se fac 3 foi.


Se coc pe dosul tavii.Aceste foi se pot umple cu orice crema.Dupa umplere se lasa ceva timp sa se inmoaie apoi se taie.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dina Anisor , 13 octombrie 2013

    sant foarte bune

Dificultate

Medie

Timp

45 min

53 voturi

Ingrediente

  • 2oua,6 linguri ulei,6 linguri zahar,6 linguri lapte, lingurita amoniac alimentar,faina cat cuprinde.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Otilia-Iulia Uilacan

Prajitura de ananas

Intr-un vas se bat ouale intregi cu zaharul,pe baie de abur.Cand s-a albit crema se scoate vasul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Prajitura secuiasca

Aluatul:Se freaca untul spuma,se adauga zaharul,ouale,faina,bicarbonatul si se da compozitia la rece.Se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Caramele

Se pun toate intr-o cratita pe foc moale si se amesteca mereu cu o lingura de metal pana se ingroasa

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Dina Anisor

sant foarte bune

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

1. Merele se spala, se curata si se taie cubulete mici. Apoi le puneti intr-o tigaie adanca sau ceaun, adaugati 3-4 linguri de apa,

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele din faina de secara cu seminte

Saratele din faina de secara cu seminte

Intr-o cratita amestecam faina cu uleiul si il facem faramituri, dupa care adaugam quakerul, sarea,si praful de copt si amestecam. Adaugam

1 vot    5 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje