autor:

Otilia-Iulia Uilacan

» » Aluaturi si Foietaje

Foi cu amoniac

Autor: Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat din care se fac 3 foi.


Se coc pe dosul tavii.Aceste foi se pot umple cu orice crema.Dupa umplere se lasa ceva timp sa se inmoaie apoi se taie.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dina Anisor , 13 octombrie 2013

    sant foarte bune

Dificultate

Medie

Timp

45 min

54 voturi

Ingrediente

  • 2oua,6 linguri ulei,6 linguri zahar,6 linguri lapte, lingurita amoniac alimentar,faina cat cuprinde.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Otilia-Iulia Uilacan

Prajitura secuiasca

Aluatul:Se freaca untul spuma,se adauga zaharul,ouale,faina,bicarbonatul si se da compozitia la rece.Se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Prajitura de ananas

Intr-un vas se bat ouale intregi cu zaharul,pe baie de abur.Cand s-a albit crema se scoate vasul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Caramele

Se pun toate intr-o cratita pe foc moale si se amesteca mereu cu o lingura de metal pana se ingroasa

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Dina Anisor

sant foarte bune

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele

Saratele

Se face un aluat din faina margarina sare si atita lapte cit sa se obtina un aluat potrivit. Se lasa de seara pina dimineata,intr-un

25 voturi    11 comentarii
8h
Aluaturi si Foietaje
Cuib de viespe cu scortisoara

Cuib de viespe cu scortisoara

Dizolvam drojdia cu 2 linguri de faina, 1 lingura de zahar si 2 linguri de apa calduta. O lasam 5 minute pana se face o maia, dupa care

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje