autor:

Truedelights

» » Prajituri

Foi cu crema de gris

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru foi:, 12 linguri ulei, 12 linguri zahar, 12 linguri suc de rosii, 3 oua, o lingurita cu bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie, 700-800 g faina, , Pentru crema:, 1 l lapte, 150 g zahar, gris, 300 g margarina, zeama de la o lamaie si de la 2 portocale

Dificultate: Medie Timp: 1h

29 voturi

Mod de preparare

Facem mai intai foile.


Se bat bine ouale cu zaharul.


Se adauga si restul ingredientelor si se framanta bine. Aluatul obtinut se imparte in trei parti egale. Din fiecare parte se intinde cate o foaie care se coace pe fundul tavii de aragaz.


Crema se face astfel:


Se pun pe foc laptele si zaharul. Cand incepe sa fiarba se adauga grisul in ploaie si se fierbe pana se ingroasa.


Se da de pe foc si se pune margarina taiata in bucati mici, amestecand cu mixerul (cu paletele pt. aluat).


Se adauga apoi putin cate putin zeama de citrice amestecand continuu.


Se umplu foile cu crema de gris calda.


Se pun la presat, in loc rece, pana a doua zi cand se intinde deasupra gem acrisor si se presara nuca de cocos.
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura de post cu foi, gem si crema de gris caramel

FOILE (3 foi): Se amestecă foarte bine sucul de roșii, uleiul, zahărul și zahărul vanilat

11 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Briose cu migdale si smochine

Se amesteca ingredientele cu mixerul pana se omogenizeaza. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC. In

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Geli_Craciun

    Geli_Craciun (Bucatar) , 12 noiembrie 2014

    aceasta prajitura, delicioasa, o fac mereu. Este buna si nu foarte scumpa!

  • Fara foto

    Florentina Olah , 13 decembrie 2013

    interesanta.am sa o fac si eu.

  • Fara foto

    Maricica Murgu , 09 decembrie 2013

    E delicioasă

    • Fara foto

      Florin Si Mariana Dragomir , 06 decembrie 2013

      cat gris se pune?cate grame?

    • Fara foto

      Rodica , 29 noiembrie 2013

      Am preparat-o de nenumarate ori, dar fara MARGARINA (!!!),untul e mult mai sanatos si nu are acel gust pregnant de E-uri! Pofta buna !!!

    • Fara foto

      Carmen Birzoi , 22 noiembrie 2013

      interesanta.am sa o fac si eu.

    • Fara foto

      Feliana Gasparel , 13 noiembrie 2013

      Tava cit e de mare ?

    • Fara foto

      Alecu Valerica , 12 noiembrie 2013

      La un litru de lapte se pun opt linguri de gris.

    • Fara foto

      Posalaki Florica , 12 noiembrie 2013

      SUPER BUNA

    • Fara foto

      Alecu Valerica , 12 noiembrie 2013

      Este o prajitura de casa foarte buna. Reteta mea nu include oua in compozitia foilor, iar gemul se intinde pe una dintre foi, in interior, nu deasupra. In crema de gris nu se pune zeama de citrice. Se numeste prajitura cu suc de rosii si o pregatesc macar o data pe an, de peste douazeci de ani.

    • Fara foto

      Doina Munteanu , 12 noiembrie 2013

      cit gris?

    • Fara foto

      Irina Buliga , 20 iunie 2013

      foarte economa

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Draga mea Panseluta , la aceste foi eu folosesc bulion din comert .Nu il diluez cu apa pentru ca foile nu vor mai avea culoarea aceea frumoasa. Contrastul dintre foile roz si crema de gris alba ,e deosebit:)

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      foarte interesanta idee.am sa o incerc si eu

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      iata o reteta chiar noua ! foi de prajitura cu suc de rosii.ce fel de suc ai folosit?mai dens sau mai apos ?

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Merita incercat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Arata super bine...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      intersanta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

29 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri suc de rosii
  • 3 oua
  • o lingurita cu bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie
  • 700-800 g faina
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 150 g zahar
  • gris
  • 300 g margarina
  • zeama de la o lamaie si de la 2 portocale

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights

Briose tiramisu

Crema Branza mascarpone se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si albusurile. Se

17 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri

Sirop de catina

Fructele de catina se desprind de pe crengute cu ajutorul unei furculite. Se spala apoi cu apa si

38 voturi    12 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Zacusca de fasole

Fasolea inmuiata inainte, se pune la fiert ,cu sare si foi de dafin, pana se inmoaie. Ceapa, morcovul

39 voturi    28 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Geli_Craciun (Bucatar)

aceasta prajitura, delicioasa, o fac mereu. Este buna si nu foarte scumpa!



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu morcovi si nuci

Prajitura cu morcovi si nuci

Pregatim o tava de 20x35 cm pe care punem hartie cerata si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca. Intr-un castron spargem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

Blaturile: Separam ouale, mixam galbenusurile impreuna cu zaharul. Adaugam uleiul, mixam, apoi incorporam faina, praful de copt si

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri