autor:

Truedelights

» » Prajituri

Foi cu crema de gris

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Facem mai intai foile.


Se bat bine ouale cu zaharul.


Se adauga si restul ingredientelor si se framanta bine. Aluatul obtinut se imparte in trei parti egale. Din fiecare parte se intinde cate o foaie care se coace pe fundul tavii de aragaz.


Crema se face astfel:


Se pun pe foc laptele si zaharul. Cand incepe sa fiarba se adauga grisul in ploaie si se fierbe pana se ingroasa.


Se da de pe foc si se pune margarina taiata in bucati mici, amestecand cu mixerul (cu paletele pt. aluat).


Se adauga apoi putin cate putin zeama de citrice amestecand continuu.


Se umplu foile cu crema de gris calda.


Se pun la presat, in loc rece, pana a doua zi cand se intinde deasupra gem acrisor si se presara nuca de cocos.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florentina Olah , 13 decembrie 2013

    interesanta.am sa o fac si eu.

  • Fara foto

    Maricica Murgu , 09 decembrie 2013

    E delicioasă

  • Fara foto

    Florin Si Mariana Dragomir , 06 decembrie 2013

    cat gris se pune?cate grame?

    • Fara foto

      Rodica , 29 noiembrie 2013

      Am preparat-o de nenumarate ori, dar fara MARGARINA (!!!),untul e mult mai sanatos si nu are acel gust pregnant de E-uri! Pofta buna !!!

    • Fara foto

      Carmen Birzoi , 22 noiembrie 2013

      am luat reteta am sa o incerc si eu

    • Fara foto

      Feliana Gasparel , 13 noiembrie 2013

      Tava cit e de mare ?

    • Fara foto

      Alecu Valerica , 12 noiembrie 2013

      La un litru de lapte se pun opt linguri de gris.

    • Fara foto

      Posalaki Florica , 12 noiembrie 2013

      SUPER BUNA

    • Fara foto

      Alecu Valerica , 12 noiembrie 2013

      Este o prajitura de casa foarte buna. Reteta mea nu include oua in compozitia foilor, iar gemul se intinde pe una dintre foi, in interior, nu deasupra. In crema de gris nu se pune zeama de citrice. Se numeste prajitura cu suc de rosii si o pregatesc macar o data pe an, de peste douazeci de ani.

    • Fara foto

      Doina Munteanu , 12 noiembrie 2013

      cit gris?

    • Fara foto

      Irina Buliga , 20 iunie 2013

      foarte economa

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Draga mea Panseluta , la aceste foi eu folosesc bulion din comert .Nu il diluez cu apa pentru ca foile nu vor mai avea culoarea aceea frumoasa. Contrastul dintre foile roz si crema de gris alba ,e deosebit:)

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      foarte interesanta idee.am sa o incerc si eu

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      iata o reteta chiar noua ! foi de prajitura cu suc de rosii.ce fel de suc ai folosit?mai dens sau mai apos ?

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Merita incercat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Arata super bine...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      intersanta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri suc de rosii
  • 3 oua
  • o lingurita cu bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie
  • 700-800 g faina
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 150 g zahar
  • gris
  • 300 g margarina
  • zeama de la o lamaie si de la 2 portocale

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Truedelights

Briose tiramisu

Crema Branza mascarpone se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si albusurile. Se

16 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri

Sirop de catina

Fructele de catina se desprind de pe crengute cu ajutorul unei furculite. Se spala apoi cu apa si

37 voturi    11 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Zacusca de fasole

Fasolea inmuiata inainte, se pune la fiert ,cu sare si foi de dafin, pana se inmoaie. Ceapa, morcovul

33 voturi    22 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Florentina Olah

interesanta.am sa o fac si eu.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu afine

Prajitura cu afine

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Pregatim un bol in care punem ouale. Adaugam zaharul si mixam la viteza mare timp de 5 minute, pana

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

Pesmetul de biscuiti se amesteca impreuna cu zaharul,cacaoa si nuca macinata.Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Compozitia

18 voturi    3 comentarii
3h
Prajituri