autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Foi pentru prajitura

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
8 linguri zahar, 8 linguri ulei, 8 linguri lapte, 2 oua, 1 lingura bicarbonat de amoniu, faina(cit cuprinde)

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

107 voturi

Mod de preparare

Zaharul se freaca cu ouale, se adauga uleiul, se stinge amoniacul cu putin otet, se adauga laptele si faina atit cit sa rezulte un aluat .


Se fac trei foi care se coc pe dosul tavii.


Se umplu cu diverse creme.


Se servesc a doua zi deoarece foile sunt tari
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Rulouri din aluat foitaj, umplute, pentru vin sau bere

Pana se decongeleaza aluatul, putem prepara umplutura. Salamul se razuie pe razatoarea cu gauri mari,

3 voturi    11 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje

Pasca sarata

Se face aluatul din toate ingredientele pentru blat , se framanta bine si se lasa la dospit pina

10 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorin Nicolae Suta , 22 decembrie 2014

    esti frumoasa mariana

  • Fara foto

    Dorin Nicolae Suta , 22 decembrie 2014

    foarte bune buna

  • Fara foto

    Crina Rodica Ciherean , 02 decembrie 2014

    sper sa ami iasa bune

    • Fara foto

      Mariana Gavril , 23 decembrie 2013

      deosebit de bune

    • Fara foto

      Ioanaa Liv , 22 decembrie 2013

      rezulta un aluat tare ?

    • Fara foto

      Ticu Cretu , 20 decembrie 2013

      bun

    • Fara foto

      Dina Anisor , 05 octombrie 2013

      bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

107 voturi

Ingrediente

  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura bicarbonat de amoniu
  • faina(cit cuprinde)

Raporteaza reteta

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

28 voturi    9 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Poale-n brau

Reteta de poale-n brau sau placintele moldovenesti umplute cu branza aminteste de copilarie, de momentele

4 voturi    4 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci

Prajitura cu branza de vaci

Blat: Intr-un castron cerui faina impreuna cu amestecul pt. crescut (drojdie cu apa). Topesti margarina intr-un vas introdus in cuptorul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Saleuri cu cascaval si chimen

Saleuri cu cascaval si chimen

Faina se cerne impreuna cu praful de copt , untul rece se taie cubulete si se incorporeaza in faina . Intr-un castron se bat ouale,

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje