autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Foi pentru prajitura

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Zaharul se freaca cu ouale, se adauga uleiul, se stinge amoniacul cu putin otet, se adauga laptele si faina atit cit sa rezulte un aluat .


Se fac trei foi care se coc pe dosul tavii.


Se umplu cu diverse creme.


Se servesc a doua zi deoarece foile sunt tari

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorin Nicolae Suta , 22 decembrie 2014

    esti frumoasa mariana

  • Fara foto

    Dorin Nicolae Suta , 22 decembrie 2014

    foarte bune buna

  • Fara foto

    Crina Rodica Ciherean , 02 decembrie 2014

    sper sa ami iasa bune

    • Fara foto

      Mariana Gavril , 23 decembrie 2013

      deosebit de bune

    • Fara foto

      Ioanaa Liv , 22 decembrie 2013

      rezulta un aluat tare ?

    • Fara foto

      Ticu Cretu , 20 decembrie 2013

      bun

    • Fara foto

      Dina Anisor , 05 octombrie 2013

      bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

107 voturi

Ingrediente

  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura bicarbonat de amoniu
  • faina(cit cuprinde)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Poale-n brau

Reteta de poale-n brau sau placintele moldovenesti umplute cu branza aminteste de copilarie, de momentele

4 voturi    4 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Mucenici moldovenesti

Preparam maiaua din drojdie, o lingurita zahar si una de faina. Dupa 10 minute o amestecam cu restul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Dorin Nicolae Suta

esti frumoasa mariana

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Lipii taranesti

Lipii taranesti

Din aceste ingrediente vom obtine 8 lipii si o paine. Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune

4 voturi    5 comentarii
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Saleuri de casa

Saleuri de casa

Intr-un vas mare se pun smantana, margarina, 100 g din cascavalul ras, sarea si se amesteca bine, se adauga praful de copt si faina

2 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Aluaturi si Foietaje