festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Foi pentru prajitura

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Zaharul se freaca cu ouale, se adauga uleiul, se stinge amoniacul cu putin otet, se adauga laptele si faina atit cit sa rezulte un aluat .


Se fac trei foi care se coc pe dosul tavii.


Se umplu cu diverse creme.


Se servesc a doua zi deoarece foile sunt tari

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Gavril , 23 decembrie 2013

    deosebit de bune

  • Fara foto

    Ioanaa Liv , 22 decembrie 2013

    rezulta un aluat tare ?

  • Fara foto

    Ticu Cretu , 20 decembrie 2013

    bun

    • Fara foto

      Dina Anisor , 05 octombrie 2013

      bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

107 voturi

Ingrediente

  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura bicarbonat de amoniu
  • faina(cit cuprinde)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

2 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Poale-n brau

Reteta de poale-n brau sau placintele moldovenesti umplute cu branza aminteste de copilarie, de momentele

2 voturi    3 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Mucenici moldovenesti

Preparam maiaua din drojdie, o lingurita zahar si una de faina. Dupa 10 minute o amestecam cu restul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Mariana Gavril

deosebit de bune

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Burek cu branza

Burek cu branza

Am facut foi subtiri late cam de o palma si lungi cam de 30-40.cm, am pus branza cam cat m-a lasat inima, am rulat si am inceput sa

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se adauga oul, esenta ,coaja de lamaie,

1 vot    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje