autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Foietaj cu fructe de pãdure

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 03 august 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pt. ca imi plac mult fructele, in aceasta vara am sa fac multe praji cu ele.


Foietajul l-am facut special pt. sotul, nu am pus mult zahar, mai ales ca fructele de padure nu sunt dulci.


1)Galbenusele se bat spuma cu zaharul, coaja de lamaie. amesteca cu branza, grisul si albusele care au fost batute separat cu putin zahar.


2)Se intind foietajele, se umplu cu crema de branza, iar deasupra se pun fructele de padure.


Nu am pus zahar peste fructele de padure, pt. ca am vrut sa iasa acrisoara, dar cui ii place dulce va pune zahar dupa plac.


3)Se ruleaza cat se poate, nu foarte strans.


Se ung cu oul batut si se dau la copt in tavi tapetate cu hartie de copt.


Se scot, si cand sunt aproape reci se taie patrate care se pudreaza cu zahar.


Pofta buna!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 august 2010

    Un deliciu si ce frumoase ti-au iesit!*****

  • liliana hristova

    liliana hristova (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Ce idee buna. Parca le si simt gustul

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Foarte bune si aromate.

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      ce bune sunt placintelele astea!!!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Trebue sa fie un deliciu,fructele sunt bune mai ales cele de padure......*****

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      bun bun felicitari

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Foarte gustoase ! tare imi plac si mie fructele de padure...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 800 gr.aluat foietaj din comert
  • 300 gr. fructe de pãdure
  • 500 gr. brânzã proaspãtã (Speisequark)
  • 250-300 gr. zahãr
  • zahãr pudrã
  • 4 ouã
  • 1 ou pt. uns
  • gris
  • optional coajã de lãmâie
  • esentã...

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Piri Piri e Canela

Taci si-nghite

*Puneti apa si laptele la fiert împreunã cu putin mãlai si sare; când începe sã fiarbã pune

7 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Pere îmbãtate în vin de Porto

Decojeste perele lãsând partea cu piciorusul intactã, taie baza perei putin sã stea in picioare. Într-o

4 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

Prãjiturã de portocale

Mixeazã untul topit cu zahãrul, ouãle, fãina cu praful de copt si la urmã sucul si coaja de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Un deliciu si ce frumoase ti-au iesit!*****

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

In primul rand, curatam capsunile, le spalam, le scurgem bine si presaram 2 linguri de gris peste ele. Separam galbenusurile de

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Blatul: Ouale le mixam spuma cu un praf de sare

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri