festivalul blogurilor gustoase

autor:

Ionutz

» » Aluaturi si Foietaje

Foietaj de casa

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 octombrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un bol se bate oul spuma, dupa care se adauga otetul, uleiul, sarea, si apa calduta si se amesteca.


Se adauga faina si se framanta pana se abtine un aluat moale si nelipicios.


Intr-un castron se amesteca margarina cu faina pana se obtine o crema omogena.


Se intinde o foaie groasa cam de 5 mm si se unge cu jumatate din amestecul de margarina.


Se decupeaza foaia ca in poza, si se impatureste incepand cu colturile.


Se da la frigider pentru cel putin 20 minute.


Dupa ce sa racit se intinde din nou o foaie si se repeta pasii de mai sus.


Se lasa cel putin 2 ore la rece dupa care se poate folosi.


Recomand sa tapetati bine masa cu faina pentru a evita lipirea foii de masa.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

    Foetajul bun pentru toate,mai ales facut in casa.....felicitari..

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 200 gr margarina
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml apa calduta
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Ionutz

Cartofi umpluti cu hering, la cuptor

Se curata si se spala cartofii, apoi se scobesc in interior cu ajutorul unui cutit. Se condimenteaza

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive cu peste

Coliva

Se spala graul in cat mai multe ape, apoi se lasa la inmuiat intr-o cratita cu suficienta apa cel

1 vot    0 comentarii
10h
Dulciuri diverse

Prajitura cu jeleu si rahat

Intr-un bol se bat ouale spuma cu zaharul (si cel vanilat), apoi se adauga pe rand uleiul, margarina,iaurt-ul

1 vot    0 comentarii
7h
Aluaturi si Foietaje
mia

mia (Chef de cuisine)

Foetajul bun pentru toate,mai ales facut in casa.....felicitari..

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Burek cu branza

Burek cu branza

Am facut foi subtiri late cam de o palma si lungi cam de 30-40.cm, am pus branza cam cat m-a lasat inima, am rulat si am inceput sa

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se adauga oul, esenta ,coaja de lamaie,

1 vot    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje