autor:

Ionutz

» » Aluaturi si Foietaje

Foietaj de casa

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 octombrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un bol se bate oul spuma, dupa care se adauga otetul, uleiul, sarea, si apa calduta si se amesteca.


Se adauga faina si se framanta pana se abtine un aluat moale si nelipicios.


Intr-un castron se amesteca margarina cu faina pana se obtine o crema omogena.


Se intinde o foaie groasa cam de 5 mm si se unge cu jumatate din amestecul de margarina.


Se decupeaza foaia ca in poza, si se impatureste incepand cu colturile.


Se da la frigider pentru cel putin 20 minute.


Dupa ce sa racit se intinde din nou o foaie si se repeta pasii de mai sus.


Se lasa cel putin 2 ore la rece dupa care se poate folosi.


Recomand sa tapetati bine masa cu faina pentru a evita lipirea foii de masa.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

    Foetajul bun pentru toate,mai ales facut in casa.....felicitari..

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 200 gr margarina
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml apa calduta
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Ionutz

Prajitura zebra

Intr-un bol se bat ouale spuma, se adauga zaharul si plicul de zahar vanilat si se bat pana se omogenizeaza,

34 voturi    27 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Cartofi umpluti cu hering, la cuptor

Se curata si se spala cartofii, apoi se scobesc in interior cu ajutorul unui cutit. Se condimenteaza

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive cu peste

Coliva

Se spala graul in cat mai multe ape, apoi se lasa la inmuiat intr-o cratita cu suficienta apa cel

2 voturi    0 comentarii
10h
Dulciuri diverse
mia

mia (Chef de cuisine)

Foetajul bun pentru toate,mai ales facut in casa.....felicitari..

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Lipii taranesti

Lipii taranesti

Din aceste ingrediente vom obtine 8 lipii si o paine. Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune

4 voturi    5 comentarii
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Saleuri de casa

Saleuri de casa

Intr-un vas mare se pun smantana, margarina, 100 g din cascavalul ras, sarea si se amesteca bine, se adauga praful de copt si faina

2 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Aluaturi si Foietaje