autor:

maya

» » Prajituri

fortune cookie

Autor: maya (Bucatar sef)   
   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: maya (Bucatar sef)   
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 05 noiembrie 2010

Ingrediente
2 albuşuri de ou mare, 1/2 lingurita extract vanilie, 1/2 linguriţă de extract de migdale, 3 linguri de ulei vegetal, 8 linguri de făină, 1/2 lingurita amidon de porumb, 1/4 linguriţă de sare, 8 linguri de zahăr tos, 3 lingurite de apa

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

1. Scrieti pe bucatele de hartie mesaje, maxime, sintagme, sau orice altceva ati vrea sa transmiteti.


2.Incalziti cuptorul la 150 grade C.


3.Intr-un bol mediu, bateti usor oul cu extractul de vanilie, extractul de migdale si uleiul vegetal pana devine spumos, dar nu rigid.


4.Cerneti faina, amidonul de porumb, sarea si zaharul intr-un vas separat apoi adaugati apa peste continut.


5.Adaugati faina in amestecul cu ou apoi omogenizati pana aveti un aluat neted. Aluatul nu ar trebui sa fie foarte moale, dar sa poata curga cu usurinta de pe lingura de lemn. Daca doriti ca prajiturile cu ravasele sa fie colorate, adaugati colorant alimentar in aluat, de exemplu eu le-am facut verzi.


6.Cu ajutorul lingurii puneti alutul pe foaia de copt si miscati tava astfel incat sa se formeze cercuri cu diametrul aproximativ de 4 cm.


7.Coace-ti aprox. 10-15 min. pana cand pe margini se fac maro-aurii, atunci vor fi usor de desprins cu o spatula.


8.Luati prajitura cu ravasa si o la mijloc o puneti repede gura unu pahar rece, astfel incat ea la mijloc se va indoi fara sa se rupa. Pentru a-si mentine forma pana se raceste, pune-ti prajitura intr-un recipient ca acelea pentru briose.


NOTA: Trebuie sa va miscati rapid, si cel mai important este sa coaceti cate una la inceput pentru ca daca nu sunt fierbinti nu puteti sa le dati forma.


Sunt foarte bune, si interesante la diferite ocazii.
Retete
Alte retete din Prajituri

Placinta cu mere (de post)

Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se framanta un aluat care se imparte in

19 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

Prajitura intoarsa cu mere si biscuiti

Albusurile se bat spuma. Apa si zaharulse fierb. Asa fierbinte, se pune peste albus, mixindu-se

11 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 albuşuri de ou mare
  • 1/2 lingurita extract vanilie
  • 1/2 linguriţă de extract de migdale
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 8 linguri de făină
  • 1/2 lingurita amidon de porumb
  • 1/4 linguriţă de sare
  • 8 linguri de zahăr tos
  • 3 lingurite de apa

Raporteaza reteta



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Tort cu sarlota si ciocolata

Tort cu sarlota si ciocolata

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite,cu faina turnata in ploaie si la sfarsit,esenta.Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu aroma de citrice

Prajitura cu aroma de citrice

1.Se prepara blatul alb,mixand albusurile separate cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat ,coaja rasa.Se incorporeaza si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri