autor:

maya

» » Prajituri

fortune cookie

Autor: maya (Bucatar sef)   
   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maya (Bucatar sef)   
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 05 noiembrie 2010

Ingrediente
2 albuşuri de ou mare, 1/2 lingurita extract vanilie, 1/2 linguriţă de extract de migdale, 3 linguri de ulei vegetal, 8 linguri de făină, 1/2 lingurita amidon de porumb, 1/4 linguriţă de sare, 8 linguri de zahăr tos, 3 lingurite de apa

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

1. Scrieti pe bucatele de hartie mesaje, maxime, sintagme, sau orice altceva ati vrea sa transmiteti.


2.Incalziti cuptorul la 150 grade C.


3.Intr-un bol mediu, bateti usor oul cu extractul de vanilie, extractul de migdale si uleiul vegetal pana devine spumos, dar nu rigid.


4.Cerneti faina, amidonul de porumb, sarea si zaharul intr-un vas separat apoi adaugati apa peste continut.


5.Adaugati faina in amestecul cu ou apoi omogenizati pana aveti un aluat neted. Aluatul nu ar trebui sa fie foarte moale, dar sa poata curga cu usurinta de pe lingura de lemn. Daca doriti ca prajiturile cu ravasele sa fie colorate, adaugati colorant alimentar in aluat, de exemplu eu le-am facut verzi.


6.Cu ajutorul lingurii puneti alutul pe foaia de copt si miscati tava astfel incat sa se formeze cercuri cu diametrul aproximativ de 4 cm.


7.Coace-ti aprox. 10-15 min. pana cand pe margini se fac maro-aurii, atunci vor fi usor de desprins cu o spatula.


8.Luati prajitura cu ravasa si o la mijloc o puneti repede gura unu pahar rece, astfel incat ea la mijloc se va indoi fara sa se rupa. Pentru a-si mentine forma pana se raceste, pune-ti prajitura intr-un recipient ca acelea pentru briose.


NOTA: Trebuie sa va miscati rapid, si cel mai important este sa coaceti cate una la inceput pentru ca daca nu sunt fierbinti nu puteti sa le dati forma.


Sunt foarte bune, si interesante la diferite ocazii.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 albuşuri de ou mare
  • 1/2 lingurita extract vanilie
  • 1/2 linguriţă de extract de migdale
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 8 linguri de făină
  • 1/2 lingurita amidon de porumb
  • 1/4 linguriţă de sare
  • 8 linguri de zahăr tos
  • 3 lingurite de apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri