Crevetii nedecorticati se tin la marinat in sosul de achiote si suc de portocale, minim 1 ora, la rece.
Cat timp acestia stau la marinat, tocati un sfert de varza alba ca pentru o salata normala si o adaugati peste pasta rezultata din 2 fructe de avocado impreuna cu ardeiul jalapenos si ceapa rosie. Se asezoneaza cu sare si piper.
Crevetii se scot din marinata, se cresteaza pe spate cu o taietura fina a carapacei cat tine codita, se moneaza pe o frigaruie de bambus si se aseaza pe gratar.
Se servesc cu salata de avocado si cu un sos de chipotle cu maioneza!
Secretul bucatarului:
Timpul de preparare a crevetilor este relativ mic, aproximativ 7 min pana cand isi schimba culoarea si devin roz ; cand sunt gatiti termic excesiv se intaresc!
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul El Torito.
Reteta mexicana a fost oferita si preparata de Restaurantul El Torito si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Str. Iancu Capitanu nr.30, sector 2, Bucuresti.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii