autor:

Butoi Catalina

» » Fripturi

Friptura de caprioara

Autor: Butoi Catalina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala bine pulpita si se parleste daca este cazul .


Se pune la fiert in apa intr-un vas mare si se da in clocot ;timp in care se strange spuma rezultata din fierbere.Cand aceasta spuma nu mai apare se adauga morcovii taiati rondele sau intregi , ceapa intreaga, boabele de piper ,foile de dafin si ulei.


Se fierbe pana ne dam seama ca s-a patruns carnea( eventual daca scade rau si un e patrunsa se completeaza cu cate putina apa).


Cand carnea e patunsa se scoate din vas , se strecoara sosul rezultat ( eventual mocovii se pot lasa) si se adauga pasta de bulion , boiaua si putin cimbru se amesteca bine ,se pune carnea la loc si se introduce in cuptorul gata incins pentru rumenire (30-40 min ).


Cand este aproape gata de adauga un pahar de vin rosu .


Sosul este de preferat sa nu fie foarte mult ca sa fie foarte bun daca il lungim isi pierde din gust .


Tot despre sos va pot spune ca poate ramane alb ( fara bulion) adica in momentul strecurarii sa se adauge carnea si sa se puna la cuptor iar la final se pune vinul.


Este o bunatate de reteta pe care o facem la evenimente deosebite de cate ori avem norocul sa beneficiem de pulpita de caprioara .


Reteta este facuta in familia mea de mult timp dar imi place sa-l intreb de fiecare data amanuntele de finete pe unchiul meu Ovidiu Podaru foarte priceput la gatit .


Pofta buna! si La multi ani!


Catalina Butoi

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

    Am citit într-un roman că se serveşte cu sos de măceşe. E o mâncare fină.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011

    Am vrut sa zic : bine ai revenit pe gustos.ro ha,aha,ha. Pupici si asteptam mai multe retete...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011

    O delicateta...yumi,yumi ***** Bun venit pe gustos.ro ! si La multi ani 2011 !

Dificultate

Ridicata

Timp

4h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 pulpa de caprioara
  • 5-6 cepe mici
  • 2-3 morcovi
  • 20 boabe de piper
  • 2-3 foi de dafin
  • cimbru
  • 1 pahar de vin
  • pasta de bulion
  • boia de ardei dulce
  • ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Butoi Catalina

Friptura de iepure

Se spala bine iepurele si se parleste daca este cazul . Se pune la fiert in apa intr-un vas

8 voturi    4 comentarii
3h
Fripturi

Pui umplut

Umplutura: Se inabuse fara a se rumeni ficateii si pipotelele in ulei adaugandu-se si putina apa

79 voturi    9 comentarii
2h
Fripturi

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Am citit într-un roman că se serveşte cu sos de măceşe. E o mâncare fină.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi

Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi

Cotletul se frige pe gratar timp de 20 de minute. Mod de preparare sos: Se calesc ceapa si ciupercile in ulei. Se adauga smantana

0 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi
Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Incepem prin a porni cuptorul si a-l seta la 180°C, dupa care trecem la pregatirea puiului. Acesta se spala cu grija, se sterge

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi