autor:

Butoi Catalina

» » Fripturi

Friptura de caprioara

Autor: Butoi Catalina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Butoi Catalina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 ianuarie 2011

Ingrediente
1 pulpa de caprioara, 5-6 cepe mici, 2-3 morcovi, 20 boabe de piper, 2-3 foi de dafin, cimbru, 1 pahar de vin, pasta de bulion, boia de ardei dulce, ulei, sare

Dificultate: Ridicata Timp: 4h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se spala bine pulpita si se parleste daca este cazul .


Se pune la fiert in apa intr-un vas mare si se da in clocot ;timp in care se strange spuma rezultata din fierbere.Cand aceasta spuma nu mai apare se adauga morcovii taiati rondele sau intregi , ceapa intreaga, boabele de piper ,foile de dafin si ulei.


Se fierbe pana ne dam seama ca s-a patruns carnea( eventual daca scade rau si un e patrunsa se completeaza cu cate putina apa).


Cand carnea e patunsa se scoate din vas , se strecoara sosul rezultat ( eventual mocovii se pot lasa) si se adauga pasta de bulion , boiaua si putin cimbru se amesteca bine ,se pune carnea la loc si se introduce in cuptorul gata incins pentru rumenire (30-40 min ).


Cand este aproape gata de adauga un pahar de vin rosu .


Sosul este de preferat sa nu fie foarte mult ca sa fie foarte bun daca il lungim isi pierde din gust .


Tot despre sos va pot spune ca poate ramane alb ( fara bulion) adica in momentul strecurarii sa se adauge carnea si sa se puna la cuptor iar la final se pune vinul.


Este o bunatate de reteta pe care o facem la evenimente deosebite de cate ori avem norocul sa beneficiem de pulpita de caprioara .


Reteta este facuta in familia mea de mult timp dar imi place sa-l intreb de fiecare data amanuntele de finete pe unchiul meu Ovidiu Podaru foarte priceput la gatit .


Pofta buna! si La multi ani!


Catalina Butoi

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

    Am citit într-un roman că se serveşte cu sos de măceşe. E o mâncare fină.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011

    Am vrut sa zic : bine ai revenit pe gustos.ro ha,aha,ha. Pupici si asteptam mai multe retete...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011

    O delicateta...yumi,yumi ***** Bun venit pe gustos.ro ! si La multi ani 2011 !

Dificultate

Ridicata

Timp

4h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 pulpa de caprioara
  • 5-6 cepe mici
  • 2-3 morcovi
  • 20 boabe de piper
  • 2-3 foi de dafin
  • cimbru
  • 1 pahar de vin
  • pasta de bulion
  • boia de ardei dulce
  • ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Butoi Catalina

Friptura de iepure

Se spala bine iepurele si se parleste daca este cazul . Se pune la fiert in apa intr-un vas

9 voturi    5 comentarii
3h
Fripturi

Pui umplut

Umplutura: Se inabuse fara a se rumeni ficateii si pipotelele in ulei adaugandu-se si putina apa

79 voturi    9 comentarii
2h
Fripturi

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Am citit într-un roman că se serveşte cu sos de măceşe. E o mâncare fină.



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Iepure in bere bruna

Iepure in bere bruna

Spălaţi iepurele, îl tăiaţi bucăţi, să aveţi patru bucăţi de picioare, 4 bucăţi din spate sau puteţi să îl

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Rata pe varza

Rata pe varza

Carnea de raţă asigură dezvoltarea organismului, un sistem digestiv şi nervos sănătos. Aceasta conţine vitamine - retinol, niacina,

0 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi