autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura de ceafa de porc la cuptor

Autor: Stelian Dinca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 aprilie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se cresteaza si condimenteaza ceafa de porc, cu piper si cimbru.


Se unge cu putin ulei vasul si se aseaza ceafa de porc.


Se aseaza in crestaturi masline si felii de ardei gras rosu.


Se prepara sosul din ulei, paharul de vin rosu, secretul gustului si pasta de tomate.


Se toarna peste friptura.


Vasul se introduce la cuptor timp de 1 ora la foc mediu.


Se serveste cu mamaliguta.


Pofta buna!

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine):

    Si eu am pregatit aceasta friptura, dar nu am pus masline si am adaugat ciupercute si ardei taiati fasii peste carne, rezultatul, un deliciu.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Fab (Bucatar) , 23 noiembrie 2011

    Foarte buna. Sotia mea a gatit-o si a fost ,foarte apreciata de musafiri...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    O bunatate! Eu am gatit cu cartofi pai si ciuperci.

  • Fara foto

    silviu , 22 februarie 2010

    am incercat reteta si sincer e naspa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Delicioasa...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Delicioasa friptura.E o idee buna cu maslinele

    • Fara foto

      dima sanda , 31 decembrie 2009

      facem de multi asa

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Buna reteta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Cred si eu ca e gustoasa si aspectoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      O reteta delicioasa!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      Felicitari! Imi place cand barbatii gatesc si ii apreciez orice mancare ar face.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2009

      Trebuie sa fie tare gustoasa... Se poate servi si cu alt fel de garnituri... Dar oare niste mujdei, n-ar fi bun ???

    • Fara foto

      adela , 21 decembrie 2008

      Am incercat aceasta friptura, ffff buna!

    • Fara foto

      florin_09nkt , 07 decembrie 2008

      Reteta e ok dar aveti mare grija la sare, nu puneti deloc deoarece maslinele sunt sarate, Secretul Gustului e sarat in rest foarte bun merita incercat e buna friptura. Apropo nu va speriati de aspectul din tava la final, GUSTATI!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

78 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ceafa de porc,
  • 1 plic cimbru,
  • piper negru macinat,
  • 100g masline negre,
  • 50 g secretul gustului,
  • 150 ml vin rosu,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 30 ml ulei,
  • 100 g pasta de tomate.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Stelian Dinca

Ficatei in sos de vin cu mamaliguta

Ficatei se aseaza in tigaie impreuna cu putin ulei pentru a se rumenii la foc mic, separat se prepara

11 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Fab (Bucatar)

Foarte buna. Sotia mea a gatit-o si a fost ,foarte apreciata de musafiri...

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Incepem prin a porni cuptorul si a-l seta la 180°C, dupa care trecem la pregatirea puiului. Acesta se spala cu grija, se sterge

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Friptura de rata cu sos de cirese

Friptura de rata cu sos de cirese

Crestam pulpele si pieptul de rata pe partea cu pielea si le asezonam bine cu piper negru macinat si sare. Intr-o tigaie teflonata

1 vot    1 comentariu
1h
Fripturi