autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Friptura de cotlet la tava

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Puneti cuptorul la preincalzit, la foc mediu iar tava puneti-o pe aragaz, adaugati uleiul iar cand acesta s-a incins, puneti feliile de cotlet sa se prajeasca 1-2 minute pe fiecare parte pana devin albicioase. Adaugati condimente, putin ketchup pe fiecare felie si morcovii curatati si taiati felii pe lungime. Adaugati o cana de apa clocotita si dati tava la cuptor, la foc mic, cam o ora.


Scoateti tava, intoarceti cotletele pe cealalta parte, adaugati usturoiul feliat si cateva feliute de peperoni. Daca nu mai este lichid in tava, completati cu 3-4 linguri de apa fierbinte sau supa. Dati din nou tava la cuptor, la foc mediu 15-20 minute, pana ce friptura se rumeneste frumos.


Asezati pe platou friptura si morcovii. decorati cu frunze de patrunjel si feliute de peperoni. Cine doreste, poate servi langa friptura si cativa cartofi natur. Pofta buna.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nelu Apostol , 28 octombrie 2013

    Foarte buna, o recomand tuturor.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    Waw ce apetisanta e!!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    O friptura tare gustoasa!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 iulie 2010

      Un deliciu!*****

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      Multumesc. Nu, Cami. Aceasta reteta nu este din Turul Frantei. :) La ei cam toate retetele sunt cu vin sau bere si faina.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      Foarte bune!!!aratã excelent!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      forte bine arata felicitari

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      arata minunat, merita incercata,

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Asta e tot reteta din Turul Frantei? Minunat.Am salvat(sincer merita) si-ti dau,din toata inima 5 stelute;imi pare f.rau, ca nu-ti pot da 10 .

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Foarte bun la cum arata!!!!!!!!!!!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Ce poti sa mai spui cand vezi rezultatul?Minunat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 8 felii de cotlet cu os
  • 6 morcovi
  • 6 catei de usturoi
  • 1-2 peperoni
  • 1 lingura ketchup
  • 4 linguri ulei (de masline. de orez)
  • cateva fire de patrunjel
  • 2 lingurite condimente pentru friptura
  • foi de dafin
  • cimbru
  • boia
  • maghiran
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

48 voturi    21 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

28 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti

Nelu Apostol

Foarte buna, o recomand tuturor.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Cotlet de porc evantai

Cotlet de porc evantai

Facem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine pe toate partile. Feliem apoi cotletul

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Cotlet de porc cu ceapa si sos de mustar

Cotlet de porc cu ceapa si sos de mustar

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Pasul 2: Tocam foarte marunt ceapa si usturoiul.Amestecam ceapa tocata cu usturoiul. Pregatim

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi