autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Friptura de cotlet la tava

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2010

Ingrediente
Pentru 4 portii:, 8 felii de cotlet cu os, 6 morcovi, 6 catei de usturoi, 1-2 peperoni, 1 lingura ketchup, 4 linguri ulei (de masline. de orez), cateva fire de patrunjel, 2 lingurite condimente pentru friptura, foi de dafin, cimbru, boia, maghiran, piper, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Puneti cuptorul la preincalzit, la foc mediu iar tava puneti-o pe aragaz, adaugati uleiul iar cand acesta s-a incins, puneti feliile de cotlet sa se prajeasca 1-2 minute pe fiecare parte pana devin albicioase. Adaugati condimente, putin ketchup pe fiecare felie si morcovii curatati si taiati felii pe lungime. Adaugati o cana de apa clocotita si dati tava la cuptor, la foc mic, cam o ora.


Scoateti tava, intoarceti cotletele pe cealalta parte, adaugati usturoiul feliat si cateva feliute de peperoni. Daca nu mai este lichid in tava, completati cu 3-4 linguri de apa fierbinte sau supa. Dati din nou tava la cuptor, la foc mediu 15-20 minute, pana ce friptura se rumeneste frumos.


Asezati pe platou friptura si morcovii. decorati cu frunze de patrunjel si feliute de peperoni. Cine doreste, poate servi langa friptura si cativa cartofi natur. Pofta buna.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Pop , 19 februarie 2015

    Peperoni...?ardei sau gogosar ce peperoni??

  • Fara foto

    Florin Nicolaescu , 19 februarie 2015

    suna bine!

  • Fara foto

    Nelu Apostol , 28 octombrie 2013

    Foarte buna, o recomand tuturor.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Waw ce apetisanta e!!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      O friptura tare gustoasa!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 iulie 2010

      Un deliciu!*****

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      Multumesc. Nu, Cami. Aceasta reteta nu este din Turul Frantei. :) La ei cam toate retetele sunt cu vin sau bere si faina.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      Foarte bune!!!aratã excelent!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      forte bine arata felicitari

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      arata minunat, merita incercata,

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Asta e tot reteta din Turul Frantei? Minunat.Am salvat(sincer merita) si-ti dau,din toata inima 5 stelute;imi pare f.rau, ca nu-ti pot da 10 .

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Foarte bun la cum arata!!!!!!!!!!!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Ce poti sa mai spui cand vezi rezultatul?Minunat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 8 felii de cotlet cu os
  • 6 morcovi
  • 6 catei de usturoi
  • 1-2 peperoni
  • 1 lingura ketchup
  • 4 linguri ulei (de masline. de orez)
  • cateva fire de patrunjel
  • 2 lingurite condimente pentru friptura
  • foi de dafin
  • cimbru
  • boia
  • maghiran
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

67 voturi    18 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

17 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Waw ce apetisanta e!!



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Iepure in bere bruna

Iepure in bere bruna

Spălaţi iepurele, îl tăiaţi bucăţi, să aveţi patru bucăţi de picioare, 4 bucăţi din spate sau puteţi să îl

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Rata pe varza

Rata pe varza

Carnea de raţă asigură dezvoltarea organismului, un sistem digestiv şi nervos sănătos. Aceasta conţine vitamine - retinol, niacina,

0 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi