autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Friptura de cotlet la tava

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Puneti cuptorul la preincalzit, la foc mediu iar tava puneti-o pe aragaz, adaugati uleiul iar cand acesta s-a incins, puneti feliile de cotlet sa se prajeasca 1-2 minute pe fiecare parte pana devin albicioase. Adaugati condimente, putin ketchup pe fiecare felie si morcovii curatati si taiati felii pe lungime. Adaugati o cana de apa clocotita si dati tava la cuptor, la foc mic, cam o ora.


Scoateti tava, intoarceti cotletele pe cealalta parte, adaugati usturoiul feliat si cateva feliute de peperoni. Daca nu mai este lichid in tava, completati cu 3-4 linguri de apa fierbinte sau supa. Dati din nou tava la cuptor, la foc mediu 15-20 minute, pana ce friptura se rumeneste frumos.


Asezati pe platou friptura si morcovii. decorati cu frunze de patrunjel si feliute de peperoni. Cine doreste, poate servi langa friptura si cativa cartofi natur. Pofta buna.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Pop , 19 februarie 2015

    Peperoni...?ardei sau gogosar ce peperoni??

  • Fara foto

    Florin Nicolaescu , 19 februarie 2015

    suna bine!

  • Fara foto

    Nelu Apostol , 28 octombrie 2013

    Foarte buna, o recomand tuturor.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Waw ce apetisanta e!!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      O friptura tare gustoasa!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 iulie 2010

      Un deliciu!*****

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      Multumesc. Nu, Cami. Aceasta reteta nu este din Turul Frantei. :) La ei cam toate retetele sunt cu vin sau bere si faina.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      Foarte bune!!!aratã excelent!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      forte bine arata felicitari

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      arata minunat, merita incercata,

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Asta e tot reteta din Turul Frantei? Minunat.Am salvat(sincer merita) si-ti dau,din toata inima 5 stelute;imi pare f.rau, ca nu-ti pot da 10 .

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Foarte bun la cum arata!!!!!!!!!!!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Ce poti sa mai spui cand vezi rezultatul?Minunat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

26 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 8 felii de cotlet cu os
  • 6 morcovi
  • 6 catei de usturoi
  • 1-2 peperoni
  • 1 lingura ketchup
  • 4 linguri ulei (de masline. de orez)
  • cateva fire de patrunjel
  • 2 lingurite condimente pentru friptura
  • foi de dafin
  • cimbru
  • boia
  • maghiran
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

5 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

12 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

48 voturi    21 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Mariana Pop

Peperoni...?ardei sau gogosar ce peperoni??

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
concurs ca dragostea in bucate
Retete
din Fripturi
Rulada Serrano de curcan

Rulada Serrano de curcan

Baby carrots le punem la fiert in apa cu sare, in timp ce feliem ardeiul gras si condimentam feliile taiate de piept de curcan. Cand

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Iepure in bere bruna

Iepure in bere bruna

Spălaţi iepurele, îl tăiaţi bucăţi, să aveţi patru bucăţi de picioare, 4 bucăţi din spate sau puteţi să îl

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi