festivalul blogurilor gustoase

autor:

Doina  Varga

» » , , Fripturi, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de Craciun

Friptura de curcan cu legume la cuptor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune la fiert carnea de curcan in 3 litri apa rece cu putina sare, zaharul, 1 morcov, ceapa, pastarnacul si telina curate, intregi.


Se lasa la fiert la foc mic cu capac 30 minute.


Intre timp curatati restul legumelor si asezati-le intr-o tava mai inalta: rosiile si dovlecelul felii, baghete de morcov, rosiile mici intregi, frunzele de telina si patrunjel, felii subtiri de castraveti murati.


Asezati deasupra carnea de curcan fiarta si bine condimentata. Stropiti-o cu ulei si acoperiti-o cu ardeiul gras taiat fasii. Adaugati vinul, usturoiul curatat si feliat si 300-400 ml zeama fierbinte in care a fiert carnea. Dati tava la cuptor la foc mic 60 minute, apoi inca 30 de minute la foc mediu, stropind din cand in cand carnea cu zeama din tava.


Cand carnea este foarte moale, portionati-o si asezati-o pe platou cu legumele. Decorati cu frunze de patrunjel si telina si fasii de ardei rosu din tava. Sosul ramas il puneti intr-o sosiera.


Pofta buna. E un deliciu.

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Falcescu Lavinia , 12 decembrie 2013

    1,2-1,5 kg

  • Fara foto

    Falcescu Lavinia , 12 decembrie 2013

    a omis virgula: 1,,,,,,5!!!!! ce este asa greu? mai greseste omul!

  • Fara foto

    Cristina Ccrissa , 24 septembrie 2013

    2. 1,5kg

    • Fara foto

      aida , 24 septembrie 2013

      2-15KG? ?????

    • Fara foto

      Demetra Aida Tiagor , 24 septembrie 2013

      2-15kg? ????

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

      Este ceva deosebit!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Super bine arata, o sa incerc si eu reteta , gatesc destul de des curcan . Multumim de reteta !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Intr-adevar, este un deliciu. DA. Asa au spus copiii sambata, la nunta. :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Intr-adevar ,trebuie sa fie un deliciu!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Multumesc mult Cely.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      Felicitari! Arata minunat

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc Carmen. La mine merg toate pozele. Nu stiu ce s-a intamplat.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Superba prezentarea,pacat ca nu merg toate pozele.Felicitari pentru reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

29 voturi

Ingrediente

  • 1,2-15 kg pulpa superioara de curcan
  • 4-5 morcovi
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 pastarnac
  • 1 dovlecel (350-400 g)
  • 50 g telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 castraveti cornichon acri
  • 2 rosii si 5-6 rosii micute
  • cateva frunze de telina si patrunjel
  • 1 capatana usturoi
  • 200 ml vin roze
  • 2 cuburi/lingurite concentrat pui/legume
  • 2 lingurite zahar
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • paprika
  • curry
  • cimbru
  • condimente pentru friptura

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

47 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

28 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti

Falcescu Lavinia

1,2-1,5 kg

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu leurda

Tarta cu leurda

Pregatim un aluat din oua, un praf de sare, ulei si iaurt . Intr-un bol separate, amestecam faina si praful de copt. Leurda o tocam

4 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Vinete faine la magazin, busuioc in solar, carnita de vitel....era clar ca trebuia s-o fac. Si-am facut-o! :) Se incepe cu vinetele,

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne