autor:

valentina ionita

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Friptura de miel la cuptor - reteta casei

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Carnea de miel se spala bine,se zvanta,se unge cu ulei si condimente,pulpele se cresteaza , se impaneaza cu bucatele de usturoi si se aseaza in tava alaturi de ceapa si de usturoiul tocate marunt.


Se adauga si putina apa fiarta.


Se stropesc din cand in cand cu sosul din tava si cand au inceput sa se rumeneasca se adauga vinul si se condimenteaza dupa gust.


Va iesi o friptura frageda si rumena !!!!!!


Se serveste cu spanac , cu gogosele de cartofi alaturi de o salata delicioasa...

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2014

    va multumesc...Un Paste binecuvantat!

  • Fara foto

    Chirimeaca Valentin , 18 aprilie 2014

    Sau asa...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014

    multumesc mult...

    • Fara foto

      Bianca Igas , 15 aprilie 2014

      asa da

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Cam asa fac si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Multumesc mult...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Este grozava si arata minunat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Tava este mare ,iar verdeata nu este atat de multa precum ti se pare si ii da un aspect,o aroma si un gust deosebit...

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      cam multa ceapa si usturoi pentru o friptura,este mai degraba un stufat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

64 voturi

Ingrediente

  • Se folosesc pulpele,cateva bucati de gat si cateva coaste care sunt delicioase
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 4 legaturi usturoi verde
  • usturoi uscat pentru impanat
  • sare,
  • vin alb din abundenta

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

5 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

36 voturi    43 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste
Sfaturi
Idei si retete pentru Pasti
10 retete pe care trebuie sa le incerci de Pasti

10 retete pe care trebuie sa le incerci de Pasti

Perioada Sfintelor Sarbatori de Pasti se numara cu siguranta printre momentele noastre preferate din an. In zilele de Pasti suntem

9 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Cum sa vopsim ouale intr-un mod inedit

Cum sa vopsim ouale intr-un mod inedit

Cu totii stim ca oul rosu este un simbol al Pastelui. Sta în traditia acestei sarbatori sa decoram ouale cu diverse culori

8 voturi   11 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Tortul de Paşte de la Nigella Lawson

Tortul de Paşte de la Nigella Lawson

Nigella Lawson, cunoscuta realizatoare de emisiuni culinare şi autoarea a numeroase cărţi despre dietă, susţine că pregăteşte

58 voturi   15 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele