Friptura de miel in vin rosu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel in vin rosu

Ingrediente

  • (pt 2 portii): 500-600g pulpa
  • piept sau spata de miel
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 linguri ulei masline
  • 250ml vin rosu sec
  • 2 catei usturoi
  • rozmarin
  • cimbru
  • dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalam carnea de miel si o tinem 10min in apa rece cu sare sa se curete de sange.

Punem uleiul in tava de friptura si ceapa verde maruntita.

Carnea o impanam cu un catel de usturoi taiat fasii si o asezam in tava peste ceapa.

Adaugam in tava restul de usturoi maruntit, sarea, piperul si presaram peste carne cimbru, dafin si rozmarin proaspat pentru o savoare inconfundabila ce merge de minune cu gustul de miel.

Dam la cuptorul incins pentru 15min la foc mediu.

Se scoate apoi tava din cuptor si se adauga peste carne jumatate din cantitatea de vin. Se verifica cu o paleta daca friptura sau ceapa nu s-au prins de tava.

Se baga din nou tava la cuptor timp de 20-30 de minute, la foc potrivit, pana se fragezeste carnea, amestecand din cand in cand cu paleta ca sa nu se prinda. Intoarcem carnea de pe o parte pe alta si adaugam progresiv si restul de vin.

Feliem friptura si servim alaturi de sosul delicios de vin si mamaliguta calda.

Ce poate fi mai bun pe lume decat o bunatate ca asta pe masa si la masa toti cei dragi?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise