autor:

Doina  Varga

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Friptura de miel la tava

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala pulpele de miel, se zvanta cu prosoape absorbante si se ung cu un baitz preparat din vin, ulei de masline si condimente.


Dati carnea la rece pentru minim 15-20 minute (se poate lasa de seara pana dimineata).


Asezati pulpele de miel intr-o tava mai inalta, turnati baitzul ramas, 250 ml apa si dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 25-30 minute.


Scoateti tava din cuptor si intoarceti pulpele pe cealalta parte. Dati din nou tava la cuptor pentru 15 minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Dupa ce s-a rumenit, friptura este gata.


Se poate servi cu garnituri, salata verde, mujdei si sosuri.


Pofta buna.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Ichim , 19 aprilie 2014

    lasa

  • Fara foto

    Maria Nucsoiu , 02 aprilie 2014

    delicios..

  • Fara foto

    Giony George , 20 mai 2013

    ce buna e friptura de miel la cuptor.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Eu prefer pulpa din fata fiind mai frageda.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Foarte aromata friptura ta.Prezentare de 5*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Foarte aromata friptura ta. Prezentare de 5*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Foarte buna friptura de miel!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Un deliciu. Se vede,ca azi,iti vin copiii ! Ai facut multe bunatati;nu stiu,la care sa ma opresc. Prezentare de 5 stelute !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

63 voturi

Ingrediente

  • 2 pulpe de miel
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 lingurite usturoi granulat
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • 3 lingurite condimente pentru miel
  • 5 linguri ulei
  • 1 pahar vin alb
  • 4-5 foi de dafin

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

67 voturi    18 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

16 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sfaturi
Idei si retete pentru Pasti
Cupcakes de Paste

Cupcakes de Paste

Ingrediente pentru aluatul de cupcake: ½ pahar făină albă (110 g), 110 g Rama Maestro,  ½ pahar zahăr fin (80

2 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
10 retete pe care trebuie sa le incerci de Pasti

10 retete pe care trebuie sa le incerci de Pasti

Perioada Sfintelor Sarbatori de Pasti se numara cu siguranta printre momentele noastre preferate din an. In zilele de Pasti suntem

10 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Cum sa vopsim ouale intr-un mod inedit

Cum sa vopsim ouale intr-un mod inedit

Cu totii stim ca oul rosu este un simbol al Pastelui. Sta în traditia acestei sarbatori sa decoram ouale cu diverse culori

8 voturi   12 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele