autor:

Fara foto

» » Fripturi

friptura de miel la tava cu cartofi

Autor: NICOLETA MIRELA BUZICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Carnea se taie in bucati potrivite, se presara cu sare si piper, si se aseaza intr-o tava cu untura topita si se intorc bucatile sa se unga pe ambele parti. Cartofii curatati se taie rondele, mai groase, se presara cu piper si se trec putin prin untura incinsa.


Se toarna peste cartofi o lingura de bulion amestecata cu 2 linguri de apa, apoi cartofii se pun in tava cu carne. Tava se introduce in cuptor sa se rumeneasca carnea si cartofii, la nevoie se mai adauga apa calda, se serveste calda cu salata verde.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    Peste carnea de miel este bine sa se puna usturoi maruntit(poate fi si verde si atunci se taie marunt si frunzele)

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2kg carne de miel
  • 2linguri untura
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1kg cartofi
  • o lingura bulion

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de NICOLETA MIRELA BUZICA

Ciuperci cu usturoi

Ciupercile bine spalate, taiate felii, se pun cu uleiul intr-o cratita pe foc mic, acoperite cu un

6 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Praz cu masline

Se curata prazul de prima foaie, si se taia in 4-5 bucati, dar numai partea alba, care se oparesc

2 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti cu orez

Se curata dovleceii de coaja se spala si se taie in doua pe latime. Se scobesc cu o lingurita de

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Peste carnea de miel este bine sa se puna usturoi maruntit(poate fi si verde si atunci se taie marunt si frunzele)

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza

Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza

Carnea spalata putin in apa rece si stearsa cu un prosop curat de bucatarie se « maseaza » bine cu putin ulei de masline, piper proaspat

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt

Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt

Carnea se portioneaza in asa fel incat sa fie bucati subtiri, de marime mai mare pe care le taiem fasii, in trei , dar nu de tot, lasandu-le

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi