autor:

flori de piatra

» » Fripturi

FRIPTURA DE MIEL sau IED

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Carnea se curata f. bine, se portioneaza, se spala, se condimenteaza cu piper, condimente pentru oaie si se aseaza in tava de la aragaz cu putina apa rece, iar vinul dupa cca.45 min.Daca mielul a fost destul de mare nu se mai pune ulei deoarece isi va lasa carnea suficienta grasime.


Se baga la cuptor la foc potrivit ungand din cand in cand carnea cu zeama din tava.De asemenea se mai intorc si bucatile de carne pentru a se face uniform pe toate partile.Cand incepe sa se rumeneasca se pune usturoul si cimbrul.


Se considera friptura gata facuta atunci cand este rumenita.


Se poate servi cu orice garnitura si cu salata verde.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Cred ca e delicioasa fripturica ta.Eu adaug ceapa verde ,usturoi verde ,ardei gras si 2-3 rosii proaspete pentru gust si nelipsitul vin pe care-l folosesti si tu.Incearca sa folosesti condimente ca sunt sanatoase in loc de delikat.E doar o sugestie.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

    O bunatate!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    O bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    O friptura deosebit de gustoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      O bunatate fripturica indiferent ca este miel sau ied. Eu am gatit din miel.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      O bunatate!

    • Fara foto

      dan , 03 aprilie 2010

      trebuie sa o preparati este buna

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Multumesc, Sidy.Intr-adevar, mielul cu spanac este o combinatie delicioasa.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      O bunatate ! Vad ca si tu servesti mielul cu spanac, ceea ce merge foarte bine !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      O bunatate...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Arata tare bine si cred ca este un deliciu,felicitari.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Draga Valentina,iti multumesc ca imi citesti si apreciezi retetele, dar in ceea ce priveste faptul ca folosesc delikat este doar o varianta pe care multi o folosesc in retetele lor pe acest site si pe care eu doar am preluat-o. Asta nu inseamna ca eu folosesc deliKat, intotdeauna scriu ,,sare sau delikat''la Ingrediente, iar in Modul de preparare, daca erai atenta spun mai des ,,se potriveste de sare".Bineinteles ca folosirea condimentelor naturale este mult mai sanatoasa.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2009

      Eu mai adaug si pasta de tomate.Este o friptura delicioasa.Paste fericit!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

28 voturi

Ingrediente

  • pulpe si sira de miel sau ied
  • sare sau deliKat(condimente pentru oaie)
  • piper
  • cimbru
  • usturoi
  • 1-2 pahare vin

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de flori de piatra

Sarmalute in foi de vita

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, orezul, mararul, sarea si piperul. Frunzele de vita se spala

12 voturi    15 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Dovlecei la cuptor

Se pune o oala cu apa si sare la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga dovleceii taiati cubulete,

14 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O bunatate!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza

Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza

Carnea spalata putin in apa rece si stearsa cu un prosop curat de bucatarie se « maseaza » bine cu putin ulei de masline, piper proaspat

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt

Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt

Carnea se portioneaza in asa fel incat sa fie bucati subtiri, de marime mai mare pe care le taiem fasii, in trei , dar nu de tot, lasandu-le

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi