autor:

autor

» » Fripturi

Friptura de porc

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Carnea se taie in bucati nu prea groase, sa se patrunda mai repede in interior, sau se fasoneaza in bucati mai lungi, care se leaga cu sfoara.


Dupa aceea, se asaza intr-o cratita sau tava, de preferinta din tuci, potrivita cu marimea fripturii si, nesarata, se unge bine cu grasime sau untdelemn; in cratita se pun 4-5 linguri cu apa si se introduce in cuptorul bine incins.


Dupa circa 20 minute, cind s-a format o crusta la suprafata carnii, se pipereaza si se sareaza putin, intorcindu-se din cind in cind, ca sa se rumeneasca uniform si stropindu-se de fiecare data cu sosul.


Cind carnea a inceput sa se rumeneasca, se acopera cu un capac, care va retine vaporii formati, mentinindu-i fragezimea. Cind friptura este gata, se adauga in sos 3-4 catei de usturoi, taiati in felii, sau o ramura de cimbru, stropindu-se bine cu acest sos, astfel isi pastreaza mai bine aroma.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    paula , 08 ianuarie 2010

    care e diferenta dintre ulei si untdelemn??????:)))

  • Fara foto

    ela , 17 august 2009

    E bine, dar se poate si mai bine!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

    Foarte gustoasa fripturica.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

197 voturi

Ingrediente

  • carne de porc
  • ulei sau untdelemn
  • piper
  • sare
  • usturoi,
  • cimbru.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc

Pentru sosul de ceapa verde, amestecati toate ingredientele si lasati deoparte. Intr-o oala

2 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi

Piept de pui picant şi brânză feta la grătar

Ingrediente pentru 4 persoane: 500-600 gr piept de pui 200 ml smântână 2 linguri

1 vot    2 comentarii
30 min
Fripturi

Costite de porc la gratar cu miere si sos teriyaki

Am vazut un “rack of ribs” sau niste coaste bestiale de porc intr-o vitrina la o macelarie

0 voturi    1 comentariu
45 min
Fripturi

paula

care e diferenta dintre ulei si untdelemn??????:)))

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Cotlet de porc evantai

Cotlet de porc evantai

Facem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine pe toate partile. Feliem apoi cotletul

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Cotlet de porc cu ceapa si sos de mustar

Cotlet de porc cu ceapa si sos de mustar

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Pasul 2: Tocam foarte marunt ceapa si usturoiul.Amestecam ceapa tocata cu usturoiul. Pregatim

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi