autor:

autor

» » Fripturi

Friptura de porc

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
carne de porc, , ulei sau untdelemn, , piper, , sare, , usturoi,, cimbru.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

198 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie in bucati nu prea groase, sa se patrunda mai repede in interior, sau se fasoneaza in bucati mai lungi, care se leaga cu sfoara.


Dupa aceea, se asaza intr-o cratita sau tava, de preferinta din tuci, potrivita cu marimea fripturii si, nesarata, se unge bine cu grasime sau untdelemn; in cratita se pun 4-5 linguri cu apa si se introduce in cuptorul bine incins.


Dupa circa 20 minute, cind s-a format o crusta la suprafata carnii, se pipereaza si se sareaza putin, intorcindu-se din cind in cind, ca sa se rumeneasca uniform si stropindu-se de fiecare data cu sosul.


Cind carnea a inceput sa se rumeneasca, se acopera cu un capac, care va retine vaporii formati, mentinindu-i fragezimea. Cind friptura este gata, se adauga in sos 3-4 catei de usturoi, taiati in felii, sau o ramura de cimbru, stropindu-se bine cu acest sos, astfel isi pastreaza mai bine aroma.
Retete
Alte retete din Fripturi

Friptura de porc cu ciuperci

Amestecati faina cu salvia, asezonati si dati feliile de porc prin aceasta compozitie. Incalziti

0 voturi    1 comentariu
30 min
Fripturi

Friptura de porc cu verdeturi la cuptor

Se feliaza carnea si se aseaza intr-un vas in care preparam o marinata din ulei,condimente pentru

7 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Fripturi

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    paula , 08 ianuarie 2010

    care e diferenta dintre ulei si untdelemn??????:)))

  • Fara foto

    ela , 17 august 2009

    E bine, dar se poate si mai bine!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

    Foarte gustoasa fripturica.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

198 voturi

Ingrediente

  • carne de porc
  • ulei sau untdelemn
  • piper
  • sare
  • usturoi,
  • cimbru.

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc

Pentru sosul de ceapa verde, amestecati toate ingredientele si lasati deoparte. Intr-o oala

3 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi

Piept de pui picant şi brânză feta la grătar

Ingrediente pentru 4 persoane: 500-600 gr piept de pui 200 ml smântână 2 linguri

1 vot    2 comentarii
30 min
Fripturi

paula

care e diferenta dintre ulei si untdelemn??????:)))



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Confit de rata

Confit de rata

Au trecut câteva zile de când am împlinit...un număr de ani! E ciudat cum trece timpul fără măcar să privească

0 voturi    0 comentarii
7h 30 min
Fripturi
Piept de pui cu parmezan

Piept de pui cu parmezan

Mai putin, inseamna mai mult. Intotdeauna prefer mancarurile cu ingrediente mai putine. Pieptul de pui l-am taiat pe jumatate, l-am

0 voturi    0 comentarii
20 min
Fripturi