autor:

ALINA BANICA

» » Fripturi

Friptura de porc la grill

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Ingrediente
-1 kg pulpa de porc, -sare, -piper, -cimbru, -usturoi granulat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

1. Pulpa de porc se degreseaza, daca este cazul, apoi se transeaza fripturile.


2. Se amesteca piperul, cimbrul si usturoiul si se condimenteaza fripturile.


3. Se lasa la rece pentru 30 minute.


4. Se incinge grillul si se aseaza fripturile pe el la foc potrivit.


Se lasa cate 5 minute pe fiecare parte, dupa care se scot intr-un vas de yena, se potrivesc de sare si se lasa acoperite 10 minute.


Eu am servit friptura alaturi de cartofi noi prajiti si salata de ardei copti, dar merge si cu cartofi natur, orez, legume si diferite alte salate sau muraturi.


In afara de pulpa de porc se poate folosi si muschi file, ceafa sau antricot cu os, toate ies la fel de gustoase


Pofta buna!
Retete
Alte retete din Fripturi

Rata cu sos de portocale

Ratele se curata bine de eventualele pene,se sterg bine de apa cu un servet din harie,apoi se pun

7 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Fripturi

Friptura de miel

Se va tine carnea in aceasta marinada peste noapte, dupa aceea ne apucam de pregatirea carnii pentru

7 voturi    2 comentarii
55 min
Fripturi

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    Da! A iesit tare buna cu cartofi si salata de ardei copti!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Cam mult de cand n-am mai mancat o fripturica. Mi-ai facut pofta.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Foarte gustoase!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Bun,bun,bun...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Foarte buna si aspectuoasa.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      O fripura buna la gratar.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Ce aroma minunata ! a ajuns pana la mine...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • -1 kg pulpa de porc
  • -sare
  • -piper
  • -cimbru
  • -usturoi granulat.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA

Limba in sos de smantana cu castraveciori murati

1. Se spala limba de porc si se pune la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si piper boabe. 2. Se

15 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui cu gutui

1. Se spala gutuile si se sterg de apa. Apoi se feliaza. 2. Se pune uleiul intr-o tigaie si se incinge,

30 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Varza murata cu ciolan afumat

1. Se taie ciolanul bucati mici si se caleste putin in ulei. 2. Se adauga varza murata si se caleste

21 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Da! A iesit tare buna cu cartofi si salata de ardei copti!



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Confit de rata

Confit de rata

Au trecut câteva zile de când am împlinit...un număr de ani! E ciudat cum trece timpul fără măcar să privească

0 voturi    0 comentarii
7h 30 min
Fripturi
Piept de pui cu parmezan

Piept de pui cu parmezan

Mai putin, inseamna mai mult. Intotdeauna prefer mancarurile cu ingrediente mai putine. Pieptul de pui l-am taiat pe jumatate, l-am

0 voturi    0 comentarii
20 min
Fripturi