Friptura de porc la tava

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Friptura de porc la tava

Ingrediente

  • 1,400 kg carne de porc (muschi cu putina grasime) dezosata
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • ulei
  • vin rosu

Mod de preparare

Carnea o spalam bine si o portionam.

O tamponam cu niste servete de bucatarie.

Luam o tava si punem in ea un strop de ulei,pe care il intindem cu un penson de bucatarie.

Punem bucatile de carne in tava.

O condimentam cu sare,piper si putina boia de ardei iute.

Ceapa o curatam si o taiem felii rotunde.

Rosiile le spalam si le taiem tot felii rotunde.

Le punem peste carne si feliile de rosii si cele de ceapa.

Punem cam 3 sferturi de cana de apa.

Acoperim tava cu folie,pe care o gaurim din loc in loc.

Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.

Cand este aproape gata,luam folia si stopim carnita cu vin rosu.

Mai dam 10 minute la cuptor,o scoatem si stropim iar cu putin vin si o mai punem inca 10 minute ,apoi o scoatem si o lasam la racorit.

Merge de minune cu muraturi si bineinteles un pahar de vin rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise