festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura de pui la tava

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se scurg si se condimenteaza (piper, boia, sare). Dupa ce au fost condimentati, se aseaza intr-o tava cu ulei, se ung cu ulei si se lasa la cuptor.


Spre sfirsitul inabusirii se adauga vinul, stropit pe toata suprafata carnii, impreuna cu usturoiul curatat si taiat marunt. Cand sunt gata rumeniti, se scot, se portioneaza si se mentin la cald in sosul format, pana la servire.


Se servesc in farfurii sau pe platou portiile de pui, cu sosul format, cu diferite garnituri de legume: cartofi prajiti, piure de cartofi, orez, mujdei.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    sacasanu c , 16 aprilie 2010

    e muci nu alta :D faci caca gros dupa digestie !

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    O delicatesa friptura asta......

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

    delicioasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

119 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2,500 kg pui
  • 100 ml ulei
  • 50 g usturoi
  • 100 ml vin
  • sare
  • piper
  • boia
  • după gust.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

33 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume

sacasanu c

e muci nu alta :D faci caca gros dupa digestie !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru

Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru

Pregatim marinada in care vom tine macar 2-3 ore , pulpele de miel bine spalate ,sterse si portionate. Dupe ce le-am scos din marinada

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi
Beef Wellington

Beef Wellington

Aceasta reteta este o legenda a bucatariei englezesti si poarta numele unui duce. Se spune ca preparatul este numit in cinstea ducelui

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi