autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura de pui la tava

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se scurg si se condimenteaza (piper, boia, sare). Dupa ce au fost condimentati, se aseaza intr-o tava cu ulei, se ung cu ulei si se lasa la cuptor.


Spre sfirsitul inabusirii se adauga vinul, stropit pe toata suprafata carnii, impreuna cu usturoiul curatat si taiat marunt. Cand sunt gata rumeniti, se scot, se portioneaza si se mentin la cald in sosul format, pana la servire.


Se servesc in farfurii sau pe platou portiile de pui, cu sosul format, cu diferite garnituri de legume: cartofi prajiti, piure de cartofi, orez, mujdei.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    sacasanu c , 16 aprilie 2010

    e muci nu alta :D faci caca gros dupa digestie !

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    O delicatesa friptura asta......

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

    delicioasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

119 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2,500 kg pui
  • 100 ml ulei
  • 50 g usturoi
  • 100 ml vin
  • sare
  • piper
  • boia
  • după gust.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume

sacasanu c

e muci nu alta :D faci caca gros dupa digestie !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Friptura de vitel la cuptor cu ciuperci si cartofi

Friptura de vitel la cuptor cu ciuperci si cartofi

Se feliaza bucata de carne de vitel, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust, apoi se aseaza in vasul de yena, uns in avans cu putin

1 vot    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Cotlet de porc cu cascaval

Cotlet de porc cu cascaval

Condimentam cotletele de porc cu sare si piper macinat, pe ambele parti. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem untul. Punem cotletele

0 voturi    1 comentariu
35 min
Fripturi