autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura de rata cu masline

Autor: Emilia Iancovici (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala bucatile de rata,se presara cu sare si piper si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei,adaugandu-se si o cana de apa.


Se da la cuptorul incins.Intre timp,ceapa tocata marunt se caleste pe foc in ulei,pana devine aurie.


Se aduga morcovul ras,sucul de rosii,vinul,maslinele crestate si condimentele.


Se da totul in cateva clocote. Dupa ce bucatile de rata s-au facut pe jumatate,se toarna peste ele amestecul cu masline si se mai da la cuptor aprox.3/4 ora.Cand este gata,se presara cu patrunjel verde si se serveste simpla sau cu garnitura de piure.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • -pieptul si copanele de la o rata de aprox.2 kg -2 cepe tocate marunt -1 morcov ras pe razatoarea mica -200 gr. masline cu sau fara samburi -3/4 litru suc de rosii -100 ml. ulei -100 ml.vin -sare,piper,concentrat de legume,2-3 foi de dafin -patrunjel verde tocat marunt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Emilia Iancovici

Prajitura racoroasa

Se curata merele de coaja si se rad,apoi se calesc pe foc pana scade zeama.Se adauga zaharul si se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Rulada Serrano de curcan

Rulada Serrano de curcan

Baby carrots le punem la fiert in apa cu sare, in timp ce feliem ardeiul gras si condimentam feliile taiate de piept de curcan. Cand

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi
Iepure in bere bruna

Iepure in bere bruna

Spălaţi iepurele, îl tăiaţi bucăţi, să aveţi patru bucăţi de picioare, 4 bucăţi din spate sau puteţi să îl

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi