autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura de rata cu masline

Autor: Emilia Iancovici (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala bucatile de rata,se presara cu sare si piper si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei,adaugandu-se si o cana de apa.


Se da la cuptorul incins.Intre timp,ceapa tocata marunt se caleste pe foc in ulei,pana devine aurie.


Se aduga morcovul ras,sucul de rosii,vinul,maslinele crestate si condimentele.


Se da totul in cateva clocote. Dupa ce bucatile de rata s-au facut pe jumatate,se toarna peste ele amestecul cu masline si se mai da la cuptor aprox.3/4 ora.Cand este gata,se presara cu patrunjel verde si se serveste simpla sau cu garnitura de piure.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • -pieptul si copanele de la o rata de aprox.2 kg -2 cepe tocate marunt -1 morcov ras pe razatoarea mica -200 gr. masline cu sau fara samburi -3/4 litru suc de rosii -100 ml. ulei -100 ml.vin -sare,piper,concentrat de legume,2-3 foi de dafin -patrunjel verde tocat marunt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Emilia Iancovici

Prajitura racoroasa

Se curata merele de coaja si se rad,apoi se calesc pe foc pana scade zeama.Se adauga zaharul si se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi

Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi

Cotletul se frige pe gratar timp de 20 de minute. Mod de preparare sos: Se calesc ceapa si ciupercile in ulei. Se adauga smantana

0 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi
Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Incepem prin a porni cuptorul si a-l seta la 180°C, dupa care trecem la pregatirea puiului. Acesta se spala cu grija, se sterge

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi