autor:

autor

» » Fripturi

Friptura de vita la tava

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1.5 kg. muschi de vita, 4 cepe mari, 3 cutii ciuperci, o legatura patrunjel, 1 pachet unt, 6 linguri ulei de masline, sare, piper, condimente, 150 gr. bulion de rosii

Dificultate: Medie Timp: 2h

58 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert bucata de carne, cu sare, piper, o foaie de dafin, citeva boabe de piper si de enibahar.


Se fierbe pentru aproximativ 45 de minute (astfel incit sa nu se fiarba complet).


Intr-o tigaie se caleste ceapa taiata solzisori, iar cind ceapa s-a patruns bine si a inceput sa se inmoaie, se pun ciupercile. toarna deasupra un polonic de zeama de carne.


Se lasa sa se patrunda si siupercile, apoi se incorporeaza bulionul, adaugind inca 1-2 polonice de zeama de carne daca este necesar.


Se pune sare, piper si alte condimete (busuioc, oregano).


Se scoate carnea si se taie felii de un deget grosime.


Se asaza feliile de carne intr-o tava unsa cu unt, peste care se toarna 2-3 polonice de zeama.


Se pune pe fiecare feliuta de carne cite un cubulet mic de unt si se baga la cuptorul bine incins, aprox. 10 min.


Se scoate din cuptor dupa 10 minute si se pune deasupra amestecul de legume, peste care se presara patrunjel proaspat tocat.


Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc potrivit, 50 de minute.


Se serveste cu piure de cartofi fierbinte si cu muraturi
Retete
Alte retete din Fripturi

Friptura de porc impanata la cuptor

Se unge bucata de carne intreaga cu putin mustar si ulei de masline si se condimenteaza pe toate

5 voturi    4 comentarii
40 min
Fripturi

Muschiulet de porc in crusta de condimente cu piure de spanac

Se curata muschiuletul, se spala si se sterge de apa, se unge cu mustarul amestecat cu uleiul de

5 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

58 voturi

Ingrediente

  • 1.5 kg. muschi de vita
  • 4 cepe mari
  • 3 cutii ciuperci
  • o legatura patrunjel
  • 1 pachet unt
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • condimente
  • 150 gr. bulion de rosii

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc

Pentru sosul de ceapa verde, amestecati toate ingredientele si lasati deoparte. Intr-o oala

3 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi

Piept de pui picant şi brânză feta la grătar

Ingrediente pentru 4 persoane: 500-600 gr piept de pui 200 ml smântână 2 linguri

1 vot    2 comentarii
30 min
Fripturi


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
"Roast beef " la cuptor, cu sos si ciuperci

"Roast beef " la cuptor, cu sos si ciuperci

Ca felul principal de sarbatorile Pascale am ales" Roast beef "la cuptor, dupa cum vedeti am incercat sa inlocuiesc friptura de miel,

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Fripturi
Miel la cuptor cu garnitura de legume

Miel la cuptor cu garnitura de legume

Carnea se spala, se sterge si se cresteaza. Se freaca bine cu condimente si ulei de masline. Se introduce cateii de usturiu in crestaturi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi