autor:

autor

» » Fripturi

Friptura de vita la tava

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1.5 kg. muschi de vita, 4 cepe mari, 3 cutii ciuperci, o legatura patrunjel, 1 pachet unt, 6 linguri ulei de masline, sare, piper, condimente, 150 gr. bulion de rosii

Dificultate: Medie Timp: 2h

58 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert bucata de carne, cu sare, piper, o foaie de dafin, citeva boabe de piper si de enibahar.


Se fierbe pentru aproximativ 45 de minute (astfel incit sa nu se fiarba complet).


Intr-o tigaie se caleste ceapa taiata solzisori, iar cind ceapa s-a patruns bine si a inceput sa se inmoaie, se pun ciupercile. toarna deasupra un polonic de zeama de carne.


Se lasa sa se patrunda si siupercile, apoi se incorporeaza bulionul, adaugind inca 1-2 polonice de zeama de carne daca este necesar.


Se pune sare, piper si alte condimete (busuioc, oregano).


Se scoate carnea si se taie felii de un deget grosime.


Se asaza feliile de carne intr-o tava unsa cu unt, peste care se toarna 2-3 polonice de zeama.


Se pune pe fiecare feliuta de carne cite un cubulet mic de unt si se baga la cuptorul bine incins, aprox. 10 min.


Se scoate din cuptor dupa 10 minute si se pune deasupra amestecul de legume, peste care se presara patrunjel proaspat tocat.


Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc potrivit, 50 de minute.


Se serveste cu piure de cartofi fierbinte si cu muraturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

58 voturi

Ingrediente

  • 1.5 kg. muschi de vita
  • 4 cepe mari
  • 3 cutii ciuperci
  • o legatura patrunjel
  • 1 pachet unt
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • condimente
  • 150 gr. bulion de rosii

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc

Pentru sosul de ceapa verde, amestecati toate ingredientele si lasati deoparte. Intr-o oala

2 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi

Piept de pui picant şi brânză feta la grătar

Ingrediente pentru 4 persoane: 500-600 gr piept de pui 200 ml smântână 2 linguri

1 vot    2 comentarii
30 min
Fripturi

Costite de porc la gratar cu miere si sos teriyaki

Am vazut un “rack of ribs” sau niste coaste bestiale de porc intr-o vitrina la o macelarie

0 voturi    1 comentariu
45 min
Fripturi


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Mai intai curatam si spalam puiul si il lasam la scurs. Il condimentam bine in interior si exterior cu condimentele de la fuchs, si

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Coaste de porc picante

Coaste de porc picante

Preparam marinada din ingredientele pe care le-am mentionat mai sus.Le punem pe toate ,intr-un vas sau cutie cu capac( asa am facut

3 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi