festivalul blogurilor gustoase

2028
retete

Alte sectiuni
  • Capatana de vitel in aluat - reteta proprie

    Capatana se spala foarte bine, se tine in apa cu putin otet cca 10-15 minute,dupa care se clateste pana va iesi apa perfect curata. Capatana se pune la fiert intr-o oala mare impreuna cu morcovul,ceapa ,condimente si vinul alb pentru 30-40 de minute.

    6 comentarii

  • Rulada de pui in crusta de alune

    Desfac peptul de pui, sa obtin o foaie dreptunghiulara. Bat pieptul de pui pana obtin o foaie subtire pe care o condimentez si o ung cu mustar. Asez la un capat felii de branza topita si felii de morcov taiat in lungime.Rulez o data,asez felii de costita

    34 comentarii

  • Pulpe de pui, surpriza

    Dupa ce am curatat si spalat pulpele, le uscam in prosop. Dezosim pulpa doar la partea superioara. Asezam in locul osului,fasii de ficat, cascaval si ardel. Prindem cu scobitori sa dam forma initiala a pulpei.Amestecam condimentele.Pudram pulpele cu acest

    22 comentarii

  • Pulpe la dubletta

    Faci un sos din ulei, vin si condimente. Lasi pulpele pentru o ora in acest sos. Incingi dubletta, asezi pulpele, presari legumele feliate,rosiile sferturi, acoperi, lasi 10 minute, dupa care intorci pulpele, adaugi o ceasca de apa si mai lasi 15 minute.

    13 comentarii

  • Friptura asortata

    Incing dubletta unsa cu ulei, asez ceafa, las sa se rumeneasca pe ambele parti, condimentez, adaug usturoiul si o ceasca de apa. Acopar, las sa scada apa. Copanelele le asez in tigaie, condimentez, adaug ceapa, usturoiul, o lingurita de pasta de tomate,

    13 comentarii

  • Cuşcuş cu friptură de pui şi salata verde

    Carnea se porţionează. Se face un amestec din sare, boia şi piper şi se asezonează bucăţile de carne de seara. Se păstrează la rece.A doua zi se unge o tavă cu unsoare, se aşază carnea şi se pune la cuptor. Se urmăreşte, se adaugă câte

    4 comentarii

  • Rulada de gaina

    In primul rind scoatem pielea de la gaini si avem grija sa no rupem pentru-ca vom avea nevoie de ia. Taiem carnea de pe oase, apoi dam carnea prin masina de tocat (inafara de piept), apoi dam prin masina de tocat si prunele deja oparite si nucile. Pieptul

    8 comentarii

  • Coq au vin cu curcan, dovleac si gutui  

    Spalati si stergeti pulpa, condimentati-o bine cu piper, cimbru, paprika, ungeti-o cu ketchup, uleiul de masline si puneti-o la prajit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, cate 4-5 minute pe fiecare parte. Intre timp taiati dovleacul in felii de 7-8 cm

    25 comentarii

  • Peste "Scandarani"

    - Mai intii de toate se pregatesc toate ingredientele, se spala, se curata, se dau prin razatoare, sau se taie. - Se spala foarte bine pestele si se presoara un pic cu sare. Pestele trebuie deschis in jumate de la spate nu de la burta. - Dupa ce se taie,

    3 comentarii

  • Miel umplut

    Se taie pulkpa inferioara a mielului.pe partea cu coastele se face un buzunar cat de mare se poate.Umplutura se prepara astfel.se toaca marunt ceapa si se prajeste.Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine .Se pun intr-un castron painea,ceapa prajita,verdeata

    8 comentarii

  • Soricei in paie

    Spalam pieptul de curcan ,il stergem cu un servet si il taiem pe lungime in 2 feli. Intr-o tavita sau farfurie amestecam pesmetul cu macul. Se curata sfecla,se taie cuburi si se da la robot(sau pe razatoarea ).Se amesteca cu cascavalul ,se condimenteaza

    8 comentarii

  • Rulada din muschi de porc

    Carnea se amesteca cu oul,ceapa tocata marunt,sosul de hrean,pesmetul,busuiocul tocat fin si se asezoneaza cu sare si piper.Se framanta bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Muschiuletul de porc se curata bine de firisoarele de grasime,apoi se

    13 comentarii

  • Pui umplut

    Dezosam puiul dupa priceperea si indemnarea fiecaruia,incepand de la piept in interior si lasandu-i aripile intregi; Pregatim o omleta in modul urmator: calim dovlecelul taiat felii impreuna cu ardeiul gras,adaugam patrunjel,scurgem uleiul,amestecam

    10 comentarii

  • Pulpe cu rozmarin si cartofi cu parmezan

    Pulpele crestate, se trec printr-un sos obtinut din ulei de masline, sare, piper,rozmarin. Se asaza pulpele pe grillul incins,sa se rumeneasca pe ambele parti. Intre timp prajim cartofii.Asezam pulpele alaturi de cartofi,peste care presaram parmezan.Servim

    7 comentarii

  • Friptura de porc la cuptor

    Spalam muschiul, il uscam in prosop de hartie si in asezam in tigaia incinsa cu ulei pana face crusta uniform pe toata suprafata. Asezam carnea intr-o tava teflonata, adaugam legumele si condimentele, o ceasca de apa si dam la cuptorul incins in prealabil.

    10 comentarii

  • Chiftelute pe cartofi-traditionale turcesti

    Patrunjelul se toaca marunt. Ceapa se curata , se taie in patru apoi se toaca marunt si ea. Cartofii se curata si se taie in felii groase de 1,5 cm. Se toaca marunt si coltul de paine. Carnea tocata se amesteca impreuna cu patrunjelul, ceapa, sare,

    11 comentarii

  • Friptura la dubletta cu salata de ghebe

    Carnea condimentata o asezam in dubletta in care am incins uleiul. O rumenim foarte putin pe ambele parti, adaugam usturoiul, apa si vinul. Lasam sa scada, dupa care o intoarcem pana se rumeneste pe ambele parti. Servim cu salata sau muraturi. Noi am servit

    2 comentarii

  • Platou caraibian

    1) Cartofii se curata de coaja se spala si se taie cuburi sau felii mai groase;morcovul se curata,se spala se taie rondele;se amesteca cartofii cu morcovul,se sareaza,se pun 2 linguri ulei de masline, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pergament

    19 comentarii

  •   1   2   3   4   5   6   7   8   9 »


Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: