festivalul blogurilor gustoase

autor:

Cely Snijec

» » Spume si creme dulci

Frisca de casa

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Incorporez ingredientele, bat cu telul sau cu mixerul pana obtin o compozitie consistenta. Nu continui baterea, ca se poate taia. Daca smantana este fluida, las la cald o noapte. Daca este prea consistenta, adaug 2-3 linguri de lapte inainte de batere. Folosim la torturi, prajituri, salate de fructe, inghetata sau cafea.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    tania.olarasu , 01 mai 2010

    da e buna si foarte simpla.............!!!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Foarte buna, mai demult era frisca naturala, si aceea o foloseam la creme, dar si la gatit, era o bunatate.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Mmm ce ar merge o portie de capsunele cu frisca!!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      asa o fac si eu si mincam cu capsunele,mm delicioasa.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      Reteta perfecta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

37 voturi

Ingrediente

  • 300 g smantana nepasteurizata
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

3 voturi    1 comentariu
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Scrumbie marinata

Pestele curatat se spala,se sterge cu un servet si se lasa sa se zvante.Intre timp taiem ceapa-pestisori,

7 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu peste

tania.olarasu

da e buna si foarte simpla.............!!!!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Am batut galbenusurile cu mixerul si treptat am pus zaharul in acest timp mixand pana cand compozitia devine tare. Dupa ce am spalat

2 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Crema de portocale

Crema de portocale

1. Intr-un vas, pe baie de aburi, batem continuu ouale cu zaharul pana cand acestea se ingroasa si se deschid la culoare. 2. Dupa ce

2 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse