autor:

Cely Snijec

» » Spume si creme dulci

Frisca de casa

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Ingrediente
300 g smantana nepasteurizata, 300 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

37 voturi

Mod de preparare

Incorporez ingredientele, bat cu telul sau cu mixerul pana obtin o compozitie consistenta. Nu continui baterea, ca se poate taia. Daca smantana este fluida, las la cald o noapte. Daca este prea consistenta, adaug 2-3 linguri de lapte inainte de batere. Folosim la torturi, prajituri, salate de fructe, inghetata sau cafea.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    tania.olarasu , 01 mai 2010

    da e buna si foarte simpla.............!!!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Foarte buna, mai demult era frisca naturala, si aceea o foloseam la creme, dar si la gatit, era o bunatate.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Mmm ce ar merge o portie de capsunele cu frisca!!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      asa o fac si eu si mincam cu capsunele,mm delicioasa.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      Reteta perfecta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

37 voturi

Ingrediente

  • 300 g smantana nepasteurizata
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

18 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

4 voturi    6 comentarii
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

2 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

tania.olarasu

da e buna si foarte simpla.............!!!!!



Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Bircher Muesli

Bircher Muesli

Amestecam doua treimi din fulgii de ovaz cu iaurtul si lasam totul intr-un bol cam 10-15 minute, pana cand fulgiii se inmoaie putin.

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

Câte șanse ai să obții o prăjitură aspectuoasă, cremoasă, ciocolătoasă și mai ales delicioasă fără să pregătești prima

2 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse