autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu legume si prosciutto crudo

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Ingrediente
2 felii prosciutto crudo, 5 oua, 1/2 adei gras rosu, ½ arde gras verde, 4 ciuperci brune, 2 fire ceapa verde, 1 ceapa rosie mai mica, sare si piper dupa gust, cascaval ras2 linguri(optional)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie mai mare punem 2 linguri ulei de masline si punem feliile de prosciutto taiate julien sa se rumeneasca.


Taiem in bucati ciupercile, gras si tocam marunt ceapa. peste prosciutto si le lasam sa se inmoaie bine.


Separat spargem ouale intr-un castron si le batem ca pentru omleta ,asezonate cu sare si piper si cele 2 linguri de cascaval ras.Turnam compzitia de oua peste legume,dam focul mic,acoperim cu un capac tigaia si lasam pe foc 15 minute sa se coaca,apoi o intoarcem pe cealalta parte pentru inca 1 minut. Pofta buna
Intr-o tigaie mai mare punem 2 linguri ulei de masline si punem feliile de prosciutto taiate julien sa se rumeneasca.


Taiem in bucati <
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu costita

Se taie varza subtire, se adauga sare si dupa jumatate de ora se stoarce de zeama. Se taie costita

17 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Inimi si pipote sote

Pt inceput, am curatat ceapa si am taiat-o marunt. Apoi intr-o cratita am pus 4 lg de ulei, am pus

14 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    Excelent arata felicitari !!!!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Silvia, arata foarte bine si de gustoasa, nu mai spun!

  • Fara foto

    Silvia , 21 aprilie 2010

    Monica crezi ca daca scriam sunca italieneasca era mai bine?Tu te uiti la emisiuni culinare?Daca nu,atunci ar fi cazul sa te mai uiti cateodata,ai sa vezi ca asa sunt prezentate ingredientele,cu numele lor de bastina.Cand te duci la un restaurant Italienesc,cum scrie la meniu?Daca nu iti place nu citi,dar nu jigni alte persoane.Daca sunt persoane care nu stiu ce insemna,pot intreba.

    • Fara foto

      Monica Rus (Maestru bucatar) , 21 aprilie 2010

      Reteta arata bine, dar de ce oare nu poate fi scris romaneste ce ingrediente folosim pt prepararea ei. Pacat, poate sunt persoane care nu cunosc acesti termeni si trebuie sa citeasca reteta cu dictionarul in fata. Am ajuns ca Chirita in provincie sa italienim romaneasca.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      ft buna reteta si eu obisnuiesc sa pregatesc!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Foarte buna, felicitari, imi place.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Interesata reteta! Chiar ca merita incercata!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Va multumesc frumos de aprecieri.Pentru un mic dejun este foarte buna. In sfarsit se vad pozele.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Arata super bine,iar gustul este pe masura...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Are dreptate husni nu se vad pozele Trebuie sa iti fii iesit delicioasa:) sunt sigura.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Exceptionala reteta,Silvia!Cam asa,fac,eu,omleta. Dar,din pacate,nu pot vedea,rezultatul final;vad doar poza nr 2 si nr 3.Si poza pusa de Sidy. Nici pe banda aceea "rulanta"de pe "Home",nu este poza produsului tau.Celelalte poze le vad. Nici ieri,nu se vedea. Mi-e teama ca norul(de cenusa) e de vina. Cred ca Sidy(si alte persoane) a vazut pozele. "Sigur ca este delicioasa frittata ta Silvye ."

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Foarte consistenta si tare buna ....

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Sigur ca este delicioasa frittata ta Silvye ! La fel ca si celelalte retete minunate ale tale...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Sigur ca este delicioasa frittata ta Silvye ! La fel ca si celelalte retete minunate ale tale...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      f.bun!e un tip de omleta...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Foarte buna,are de toate! Eu am preparat doar cu ardei rosu si ceapa verde!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 felii prosciutto crudo
  • 5 oua
  • 1/2 adei gras rosu
  • ½ arde gras verde
  • 4 ciuperci brune
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ceapa rosie mai mica
  • sare si piper dupa gust
  • cascaval ras2 linguri(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia

Somon si pastrav la cuptor

Se curate pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava de iena,se ung pestii cu ulei se condimenteaza

15 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Se spala ciolanul si se curata (eu am luat unul dezosat), se pune intr-o oala sub presiune si se

14 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

45 voturi    17 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

bucataria-sylviei (Chef de cuisine)

Excelent arata felicitari !!!!

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu branza de capra

Tarta cu branza de capra

-Se rade branza de capra prin razatoarea mica si se amesteca cu ouale,apoi se pune ceapa tocata marunut.Se omogenizeaza usor cu o furculita. -Se

18 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta aperitiv

Placinta aperitiv

-Se rade branza intr-un castron,peste branza se adauga trei oua si se mixeaza,la final se adauga si ceapa verde tocata marunt(nu mai

30 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje