Fursecuri aromate (de post)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri aromate (de post)

Ingrediente

  • 300 g faina de grau
  • 75 ml ulei de palmier
  • 50 ml apa
  • 1 lgt praf de copt
  • 2 lg sirop de brad (presat la rece)
  • 70 g zahar brun
  • 1/2 banana
  • 1 lgt zeama de lamaie

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.

2. Amestecam ingredientele uscate intr-un bol, iar cele umede intr-altul. In final amestecam cele doua compozitii si framantam bine.

3. Formam bilute cu dimensiuni egale din aluat si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presam putin fiecare biluta de aluat cu ajutorul unei furculite.

4. Introducem tava in cuptor timp de 20 min. Inchidem focul si mai lasam 5 - 10 min in cuptor.

5. Dupa ce le scoatem din cuptor le pudram cu zahar.

Nota!

1. Puteti folosi unt in loc de ulei si lapte in loc de apa.

2. Se pot lipi cate doua cu crema.

3. Daca aveti timp la dispozitie, puneti aluatul intr-o folie alimentara si bagati-l in frigider minim 30 minute inainte de a-l utiliza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise