Aceste fursecuri fac parte din categoria fursecurilor ce vin cu un aer de nostalgie.Imi amintesc ca o matusa de-a mamei le facea cand eram mica si erau atat de bune. Desi am incercat de mai multe ori, parca nu am reusit sa obtina acelasi gust.
Si acum sa trecem la reteta. Se pun sa se topeasca zaharul si mierea pe baie de apa,pana la dizolvarea completa a zaharului. Aveti grija ca focul sa nu fie prea tare,pentru ca altfel zaharul se va intari.
Se adauga imediat uleiul cernut impreuna cu mirodeniile si faina.
Aluatul astfel obtinut se pune pe o planseta, tapeta cu faina si se intinde o foaie cu o grosime de aproximativ 5 mm. Se decupeaza aluatul cu forme si se aseaza fursecurile in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, se ung subtire cu un ou batut si se dau la cuptorul preincalzit la 180°C.
Sunt gata atunci cand au prins o usoara culoare maronie.
Se pot decora in orice fel, va puteti lasa imaginatia sa zboare. Eu prefer sa presar putin mac pe ele inainte de a le da la cuptor. Se pot pastra intr-o cutie inchisa ermetic. Cu cat vor sta mai mult, cu atat vor deveni mai fragede.
Mult succes si pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii