autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

FURSECURI CU UNT

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 09 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un bol se freaca untul cu zaharul pina devine spumos se adauga oul si treptat celelalte ingridente pina se formeaza aluatul.Il impartim in doua si la fiecare bucata adaugam gusturi diferite. Le rulam si le invelim in staniol si lasam 2 ore la frigider.Pe o tava cu foaie de pergament asezam rondele de aluat de 1cm grosime si coacem in cuptor incalzit dinainte la 180 de grade 10-15 minute sau pina cind sint aurii si fundul copt.


Se pot mentine in cutii inchise ermetic.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 100 gr unt moale
  • 1 pahar de zahar
  • 1 ou mare
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • 11/2 pahar faina ptr prajituri
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/4 lingurita de sare
  • Ptr diferite gusturi
  • 1lingura cu suc de lamaie si 1lingura coaja de lamaie sau
  • 3/4 pahar nuca de cocos macinata sau
  • 1 lingurita de scortisoara si 1/4 de lingurita de nucsoara

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de kok miori

Shakshuka cu ciuperci

Intr-o tigaie adanca si lata incalzim uleiul si punem ceapa la prajit. Adaugam usturoiul taiat marunt

1 vot    4 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu oua

Torta de nuca cu crema

Cu mixerul sau cu telul batem albusurile bine si adaugam zaharul pana devine o spuma tare. Adaugam

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Saratele din faina de secara cu seminte

Intr-o cratita amestecam faina cu uleiul si il facem faramituri, dupa care adaugam quakerul, sarea,si

2 voturi    6 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
concurs ca dragostea in bucate
Retete
din Dulciuri diverse
Piscoturi pufoase

Piscoturi pufoase

Se incalzeste cuptorul. Separam ouale. Batem albusurile si un varf de lingurita de sare cu telul sau mixerul pana se obtine o spuma

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Dulceata de prune

Dulceata de prune

Se spala bine prunele si se decojesc. Se taie in bucati mai mici, se pun intr-o cratita mare si se acopera cu zahar. Le lasam asa peste

1 vot    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi