Făina, cacaoa, praful de copt și bicarbonatul se cern într-un vas. Se amestecă ușor pentru a le omogeniza.
Dulceața, uleiul, ghimbirul și sarea se mixează în alt vas. Se adaugă și zahărul, iar apoi, treptat mixul de făină și cacao.
Renunțăm la mixer și frământăm cu mâna un aluat elastic. Îl întindem pe planșa de lucru și-l modelăm ( pe lângă forma Hello Kitty, am făcut și fursecuri simple, rotunde iar înainte de-a le pune la copt le-am trecut prin zahăr pudră ).
Așezăm fursecurile în tavă, pe hârtia de copt, apoi le dăm la cuptor la 180 de grade, timp de 10 minute ( nu sfidați timpul deoarece veți usca fursecurile și vor deveni tari după răcire ). Cuptorul trebuie să fie preîncălzit.
Se pot servi alături de o ceașcă cu cafea sau ceai, sau pot fi un desert atrăgător pentru copiii mofturoși.
Poftă bună!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii