autor:

mariana scarlat

» » Mancaruri cu carne

Gaina rasol

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 decembrie 2009

Ingrediente
1 găină potrivit de mare, 2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 ţelină, 1 păstârnac, 1-2 cepe, 2 boabe ienibahar, 1 foaie de dafin, 3-4 cartofi, 3 l apa, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Gaina curatata si spalata, se punela fiert la foc mic intr-o oala cu 3l de apa.


Se spumeaza. Intre timp se curata si se adauga zarzavatul, ceapa, ienibaharul, foaia de dafin si sarea. acopera si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce gaina este aproape gata. Atunci se adauga si cartofii taiati jumatati si se lasa sa fiarba foarte incet pana ce sunt gata.


Se scoate gaina, se taie frumos in bucati, se asaza pe farfuria de servit, se garniseste cu cartofii fiersi, morcovul ti telina taiate felii lunguiete.


Se stropeste cu cateva linguri din zeama in cere a fiert.


Se serveste dupa gust cu lamaie sau Otet, hrean sau mujdei de usturoi. buna!
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

rulada din carne

Ardeii capia sunt umpluti cu branza cu verdeata, cum se face de obicei. Carnea tocata se amesteca

11 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Pulpe de pasare in sos de bere

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.Intr-un vas se amesteca uleiul cu boiaua dulce si cea iute

11 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Mari foarte mult imi place, e o mancare usoara pt stomac.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Asa procedez cand vreau sa fac supa si din carne felul II Adaug in supa galuste sau taitei de casa si carnea o fac rasol sau fripturica la cuptor

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Mulţumesc fetelor!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Gustos si sanatos...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Un deliciu...Si noua ne place rasolul din carne de pasare,vitel...Gustos si tare sanatos...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Lasa Mariana,cum ar fi denumirea,e gustoasa si sanatoasa.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      Am încurcat-o cu denumirea. E rasol de găină sau găină rasol. De unde oi fi scos eu "de"- ul ăla?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 găină potrivit de mare
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1-2 cepe
  • 2 boabe ienibahar
  • 1 foaie de dafin
  • 3-4 cartofi
  • 3 l apa
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat

Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel și alune

Se pune pe foc o oală cu 3-4l de apă, cu boabele de piper și frunzele de dafin. Când fierbe se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Parfe cu ciocolata, nes si vanilie- Alina

Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se impart egal in trei castroane. Frisca se bate

4 voturi    2 comentarii
30 min
Inghetate

Parfe cu ciocolată, vanilie și ness ALINA

Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se impart egal in trei castroane. Frisca se bate

0 voturi    0 comentarii
30 min
Inghetate

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Mari foarte mult imi place, e o mancare usoara pt stomac.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui pe pat de cartofi si legume

Pulpe de pui pe pat de cartofi si legume

Intr-o tava dreptunghiulara punem cartofii curatati de coaja si taiati in patru, apoi pulpele taiate si ele in doua, morcovii si telina

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu pui si sos de rosii

Paste cu pui si sos de rosii

Eu am folosit paste italiene din grau dur pentru ca fierb mai bine isi pastreaza forma si sunt mai gustoase decat cele romanesti. Pastele

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne