autor:

mariana scarlat

» » Mancaruri cu carne

Gaina rasol

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 decembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 decembrie 2009

Ingrediente
1 găină potrivit de mare, 2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 ţelină, 1 păstârnac, 1-2 cepe, 2 boabe ienibahar, 1 foaie de dafin, 3-4 cartofi, 3 l apa, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Gaina curatata si spalata, se punela fiert la foc mic intr-o oala cu 3l de apa.


Se spumeaza. Intre timp se curata si se adauga zarzavatul, ceapa, ienibaharul, foaia de dafin si sarea. acopera si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce gaina este aproape gata. Atunci se adauga si cartofii taiati jumatati si se lasa sa fiarba foarte incet pana ce sunt gata.


Se scoate gaina, se taie frumos in bucati, se asaza pe farfuria de servit, se garniseste cu cartofii fiersi, morcovul ti telina taiate felii lunguiete.


Se stropeste cu cateva linguri din zeama in cere a fiert.


Se serveste dupa gust cu lamaie sau otet, hrean sau mujdei de usturoi. buna!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Mari foarte mult imi place, e o mancare usoara pt stomac.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Asa procedez cand vreau sa fac supa si din carne felul II Adaug in supa galuste sau taitei de casa si carnea o fac rasol sau fripturica la cuptor

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Mulţumesc fetelor!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Gustos si sanatos...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Un deliciu...Si noua ne place rasolul din carne de pasare,vitel...Gustos si tare sanatos...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Lasa Mariana,cum ar fi denumirea,e gustoasa si sanatoasa.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      Am încurcat-o cu denumirea. E rasol de găină sau găină rasol. De unde oi fi scos eu "de"- ul ăla?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 găină potrivit de mare
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1-2 cepe
  • 2 boabe ienibahar
  • 1 foaie de dafin
  • 3-4 cartofi
  • 3 l apa
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de mariana scarlat

Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel și alune

Se pune pe foc o oală cu 3-4l de apă, cu boabele de piper și frunzele de dafin. Când fierbe se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Parfe cu ciocolata, nes si vanilie- Alina

Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se impart egal in trei castroane. Frisca se bate

3 voturi    2 comentarii
30 min
Inghetate

Parfe cu ciocolată, vanilie și ness ALINA

Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se impart egal in trei castroane. Frisca se bate

0 voturi    0 comentarii
30 min
Inghetate

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Mari foarte mult imi place, e o mancare usoara pt stomac.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Placinta cu pui, smantana si foietaj

Placinta cu pui, smantana si foietaj

Foietajul il scoatem la dezghetat. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite. Curatam ceapa,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Frigarui de pui cu ardei kapia

Frigarui de pui cu ardei kapia

Spalam pieptul de pui, il stergem cu un servetel, il taiem bucatele potrivite. Intr-un bol amestecam uleiul de masline, zeama de lamaie,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne