autor:

mariana scarlat

» » Mancaruri cu carne

Gaina rasol

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 decembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 decembrie 2009

Ingrediente
1 găină potrivit de mare, 2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 ţelină, 1 păstârnac, 1-2 cepe, 2 boabe ienibahar, 1 foaie de dafin, 3-4 cartofi, 3 l apa, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Gaina curatata si spalata, se punela fiert la foc mic intr-o oala cu 3l de apa.


Se spumeaza. Intre timp se curata si se adauga zarzavatul, ceapa, ienibaharul, foaia de dafin si sarea. acopera si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce gaina este aproape gata. Atunci se adauga si cartofii taiati jumatati si se lasa sa fiarba foarte incet pana ce sunt gata.


Se scoate gaina, se taie frumos in bucati, se asaza pe farfuria de servit, se garniseste cu cartofii fiersi, morcovul ti telina taiate felii lunguiete.


Se stropeste cu cateva linguri din zeama in cere a fiert.


Se serveste dupa gust cu lamaie sau otet, hrean sau mujdei de usturoi. buna!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Mari foarte mult imi place, e o mancare usoara pt stomac.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Asa procedez cand vreau sa fac supa si din carne felul II Adaug in supa galuste sau taitei de casa si carnea o fac rasol sau fripturica la cuptor

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Mulţumesc fetelor!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Gustos si sanatos...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Un deliciu...Si noua ne place rasolul din carne de pasare,vitel...Gustos si tare sanatos...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Lasa Mariana,cum ar fi denumirea,e gustoasa si sanatoasa.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

      Am încurcat-o cu denumirea. E rasol de găină sau găină rasol. De unde oi fi scos eu "de"- ul ăla?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 găină potrivit de mare
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1-2 cepe
  • 2 boabe ienibahar
  • 1 foaie de dafin
  • 3-4 cartofi
  • 3 l apa
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de mariana scarlat

Salata de cruditati cu maioneza de post

Intai prepar maioneza. Zdrobesc cartofii copti cu o furculita sau cu presa de cartofi, adaug o lingura

5 voturi    1 comentariu
30 min
Retete de post

Snitele de soia - de post

Şniţelele se fierb în apă circa 15 minute. În apa se pot adauga usturoi, piper, cimbru,

32 voturi    1 comentariu
45 min
Retete de post

Paine cu lapte

Pentru aceasta reteta am folosit masina de facut paine. In masina de paine se pun ingredientele

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Mari foarte mult imi place, e o mancare usoara pt stomac.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Mazare cu pui

Mazare cu pui

Spalam pulpele de pui , le taiem pe jumatate si le punem la fiert cu un praf de sare. Cand incep sa fiarba inlaturam spuma si adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Pui cu legume la cuptor

Pui cu legume la cuptor

Pulpele spalate se ung cu sare, piper, boia si busuioc. Legumele curatate si spalate se taie bucati medii:cartofii si dovlecelul cuburi,

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne