autor:

Cely Snijec

» » Fripturi

Gaina umpluta

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 decembrie 2008

Ingrediente
o gaina, o ceapa, 2-3 linguri ulei, 100g ficat taiat cuburi, 100g ciuperci feliate, 2 felii de paine taiate cuburi, o cescuta de supa, 3 oua, sare, piper, condimente dupa placere(ienibahar, menta, cimbru..), 50g unt

Dificultate: Medie Timp: 45 min

64 voturi

Mod de preparare

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente), se unge cu unt in interior, dupa care se umple cu urmatoarea compozitie:


UMPLUTURA:


-ceapa se caleste in ulei, se adauga ficatul si ciupercile pentru cateva minute;


-dupa ce se raceste compozitia se adauga painea muiata in supa;


-ouale se bat cu sare si piper, apoi se incorporeaza in compozitie


Se umple gaina, se coase sau se prinde bine cu scobitori.


Se unge gaina cu unt, se presara cu sare si piper si se da la cuptor in tava unsa.


Se tine la cuptor pana se rumeneste (aproximativ o ora pntru kg de carne. Daca gaina are 2 kg, se tine la cuptorul incins 2 ore).
Retete
Alte retete din Fripturi

Gãinã umplutã "à Chefe" în sos de portocale si cimbrisor

Aceastã retetã este una dintre retetele traditionale de Crãciun si Anul Nou, din Nord pânã in

19 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Fripturi

Frigarui de pui cu pachetele de vinete

Frigarui: Pieptul de pui se spala ,se dezoseaza si se taie in fasii subtiri. Se amesteca zeama

7 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    De obicei, pieptul de pui ramanea,(fiind mai sec) si il foloseam la salate.De data aceasta, am scos cu atentie pieptul inainte sa umplu gaina. L-am taiat cubulete si l-am incorporat in umplutura alaturi de celelalte ingrediente. Este o idee minunata pe care o recomand.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Hera Gheoarghe , 23 decembrie 2015

    voi pregti de craciun.

  • Fara foto

    Viorica Mania , 23 decembrie 2013

    voi pregati pt. masa de craciun

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2012

    foarte buna reteta! e gata in doar 45 de minute?

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      Arata minunat!

    • Fara foto

      Cely , 12 august 2009

      Si ce buna este!!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Arata foarte bine,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

64 voturi

Ingrediente

  • o gaina
  • o ceapa
  • 2-3 linguri ulei
  • 100g ficat taiat cuburi
  • 100g ciuperci feliate
  • 2 felii de paine taiate cuburi
  • o cescuta de supa
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • condimente dupa placere(ienibahar
  • menta
  • cimbru..)
  • 50g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec

Salata cu ciuperci si carne de pui

Incorporam carnea de pui maruntita cu ciupercutele taiate juliene, cascavalul dat pe razatoare,cuburi

49 voturi    9 comentarii
20 min
Aperitive

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

18 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

4 voturi    6 comentarii
2h
Fripturi

Marian (Chef de cuisine)

foarte buna reteta! e gata in doar 45 de minute?



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Confit de rata

Confit de rata

Au trecut câteva zile de când am împlinit...un număr de ani! E ciudat cum trece timpul fără măcar să privească

0 voturi    0 comentarii
7h 30 min
Fripturi
Piept de pui cu parmezan

Piept de pui cu parmezan

Mai putin, inseamna mai mult. Intotdeauna prefer mancarurile cu ingrediente mai putine. Pieptul de pui l-am taiat pe jumatate, l-am

0 voturi    0 comentarii
20 min
Fripturi