autor:

Cely Snijec

» » Fripturi

Gaina umpluta

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 decembrie 2008

Ingrediente
o gaina, o ceapa, 2-3 linguri ulei, 100g ficat taiat cuburi, 100g ciuperci feliate, 2 felii de paine taiate cuburi, o cescuta de supa, 3 oua, sare, piper, condimente dupa placere(ienibahar, menta, cimbru..), 50g unt

Dificultate: Medie Timp: 45 min

63 voturi

Mod de preparare

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente), se unge cu unt in interior, dupa care se umple cu urmatoarea compozitie:


UMPLUTURA:


-ceapa se caleste in ulei, se adauga ficatul si ciupercile pentru cateva minute;


-dupa ce se raceste compozitia se adauga painea muiata in supa;


-ouale se bat cu sare si piper, apoi se incorporeaza in compozitie


Se umple gaina, se coase sau se prinde bine cu scobitori.


Se unge gaina cu unt, se presara cu sare si piper si se da la cuptor in tava unsa.


Se tine la cuptor pana se rumeneste (aproximativ o ora pntru kg de carne. Daca gaina are 2 kg, se tine la cuptorul incins 2 ore).

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    De obicei, pieptul de pui ramanea,(fiind mai sec) si il foloseam la salate.De data aceasta, am scos cu atentie pieptul inainte sa umplu gaina. L-am taiat cubulete si l-am incorporat in umplutura alaturi de celelalte ingrediente. Este o idee minunata pe care o recomand.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica Mania , 23 decembrie 2013

    voi pregati pt. masa de craciun

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2012

    foarte buna reteta! e gata in doar 45 de minute?

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

    Arata minunat!

    • Fara foto

      Cely , 12 august 2009

      Si ce buna este!!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Arata foarte bine,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

63 voturi

Ingrediente

  • o gaina
  • o ceapa
  • 2-3 linguri ulei
  • 100g ficat taiat cuburi
  • 100g ciuperci feliate
  • 2 felii de paine taiate cuburi
  • o cescuta de supa
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • condimente dupa placere(ienibahar
  • menta
  • cimbru..)
  • 50g unt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

18 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

4 voturi    6 comentarii
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

2 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Marian (Chef de cuisine)

foarte buna reteta! e gata in doar 45 de minute?



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Miel de paste din insula Pserimos

Miel de paste din insula Pserimos

Mod de pregatire: Se curata mielul sau pulpa de pielite, grasimea se lasa. Se impaneaza pulpa cu slanina si usturoi. Se unge pulpa

0 voturi    0 comentarii
5h
Fripturi
Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

Carnea se spala, se sterge si se impaneaza cu bucatele de usturoi (o capatana) si slaninuta. Se pune intr-o tava si se lasa cateva ore

2 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Fripturi