autor:

Cely Snijec

» » Fripturi

Gaina umpluta

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente), se unge cu unt in interior, dupa care se umple cu urmatoarea compozitie:


UMPLUTURA:


-ceapa se caleste in ulei, se adauga ficatul si ciupercile pentru cateva minute;


-dupa ce se raceste compozitia se adauga painea muiata in supa;


-ouale se bat cu sare si piper, apoi se incorporeaza in compozitie


Se umple gaina, se coase sau se prinde bine cu scobitori.


Se unge gaina cu unt, se presara cu sare si piper si se da la cuptor in tava unsa.


Se tine la cuptor pana se rumeneste (aproximativ o ora pntru kg de carne. Daca gaina are 2 kg, se tine la cuptorul incins 2 ore).

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    De obicei, pieptul de pui ramanea,(fiind mai sec) si il foloseam la salate.De data aceasta, am scos cu atentie pieptul inainte sa umplu gaina. L-am taiat cubulete si l-am incorporat in umplutura alaturi de celelalte ingrediente. Este o idee minunata pe care o recomand.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica Mania , 23 decembrie 2013

    voi pregati pt. masa de craciun

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2012

    foarte buna reteta! e gata in doar 45 de minute?

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

    Arata minunat!

    • Fara foto

      Cely , 12 august 2009

      Si ce buna este!!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Arata foarte bine,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

63 voturi

Ingrediente

  • o gaina
  • o ceapa
  • 2-3 linguri ulei
  • 100g ficat taiat cuburi
  • 100g ciuperci feliate
  • 2 felii de paine taiate cuburi
  • o cescuta de supa
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • condimente dupa placere(ienibahar
  • menta
  • cimbru..)
  • 50g unt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

3 voturi    3 comentarii
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Scrumbie marinata

Pestele curatat se spala,se sterge cu un servet si se lasa sa se zvante.Intre timp taiem ceapa-pestisori,

8 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu peste

Viorica Mania

voi pregati pt. masa de craciun

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Friptura de vitel la cuptor cu ciuperci si cartofi

Friptura de vitel la cuptor cu ciuperci si cartofi

Se feliaza bucata de carne de vitel, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust, apoi se aseaza in vasul de yena, uns in avans cu putin

1 vot    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Cotlet de porc cu cascaval

Cotlet de porc cu cascaval

Condimentam cotletele de porc cu sare si piper macinat, pe ambele parti. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem untul. Punem cotletele

0 voturi    1 comentariu
35 min
Fripturi