Facem un aluat din ingrediente si il lasam la dospit 30 de minute.
In acest timp ungem un vas rotund de 26 cm diagonala (sau o cratita mai inalta un pic) cu unt si tapetam cu faina. Amestecam nuca cu zaharul pentru umplutura.
Aluatul il intindem mai grosut (cam de doua degete) si taiem din el mici galuste neregulate la forma. Fiacare galusca o ungem cu untul topit si o tavalim prin nuca cu zahar, apoi le artanjam pe toate in forma unsa si pregatita deja. Apoi acoperim cu restul de nuca cu zahar si mai lasam la dospit cam o jumatate de ora.
Intre timp facem sosul de vanilie astfel : zaharul cu faina le amestecam, adaugam galbenusurile si putin lapte avand grija sa nu faca cocoloase. Restul laptelui il punem la fiert cu vanilia, si cand a dat in clocot il turnam peste compozitia cu galbenusuri, apoi inapoi in oala la foc mic il ingrosam, pana devine ca un sos. Apoi adaugam si romul la sfarsit.
Galustile lasate la dospit le coacem la cuptor la 170 °C , cam 30 de minute, pana se rumenesc frumos.
La final va arata ca un tort , compact. Insa le servim rupand cateva galuste pe o farfurie, alaturi de sosul de vanilie.
Pofta buna !
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii