autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Supe de carne

Galuste de gris pentru supa de pui

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile le batem bine cu furculita sa se faca spuma.


Se bat bine galbenusurile cu uleiul apoi se amesteca finut cu albusurile.


Intre timp punem intr-o craticioara supa sa fiarba.


Adaugam grisul peste galbenusuri, astfel incit sa se faca o compozitie nu prea tare, totusi mai grosuta.Cind e gata compozitia, trebuie si supa sa fie in clocot si cu o lingura rupem galustele in supa.


Le lasam 8 minute sa fiarba pe o parte apoi le intoarcem pe partea cealalta alte 8 minute.


Dupa ce au fiert le lasam in supa destul de multa, sa se odihneasca macar 10 minute, acoperite. Vor creste foarte mult...


Tot secretul galustelor bine reusite , este uleiul pus in ele si timpul in care ele sunt lasate sa se odihneasca, dupa ce au fost facute ...

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Am pregatit galustele pt supa dupa aceasta reteta ...eu am adaugat si sare in galuste si le-am lasat in castron 10-15 minute inainte de a le adauga in supa fierbinte.Au iesit foarte \"pufoase\" si gustoase!

  • Fara foto

    Claudia Hotea (Maestru bucatar):

    Au iesit foarte bune la gust. Unica problema a fost ca au iesit destul de mutante:))) cam grasune. Data viitoare sper sa fie mai siluete.

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine):

    Galustele sunt foarte aspectuooaase! Eu nu pun ulei in galuste, dar azi am incercat si mi-au iesit foarte bune!!! Eu bat separat albusurile, apoi galbenusurile, apoi le amestec, si apoi pun grisul. Mama mi-a spus ca ar trebui o lingura de gris la un ou, dar nu imi iese intotdeauna perfect... In aceasta compozitie mai pun patrunjel tocat pentru ca galustele arata foarte bine in supa!

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Toma Dani , 24 iulie 2014

    ok reteta

  • Fara foto

    Valeria Croitoru , 15 februarie 2014

    Voi incerca aceasta reteta cu placere. Este foarte accesibila.

  • Fara foto

    Flori Marinela Delcea , 07 februarie 2014

    RECETA DE HOY...

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2011

      arata grozav! eu nu adaug ulei la galuste! chiar si la ciorbe, fac in asa fel inat grasimea sa fie asimilata din carnea de pui sau din sortimentul cu care gatesc. asta nu e o regula, e vorba de gust, iar gusturle se pot adapta! dupa parerea mea, gastronomia are reguli exacte, dar si posibilitati de a inventa, in functie de gust si placere!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      O bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Simple si gustoase!

    • Fara foto

      vera , 22 ianuarie 2010

      arata ft bine galustile pufoase si bune,si eu le pregatesc in mod asemanator,amestec ouale intregi,adaug un praf de bicarbonat si grisul,felicitari!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      si eu le fac tot simplu:ouale batute bine si amestecate cu gris, lasate 10 minute sa creasca Cand le pun sa fiarba picur apa rece pe fiecare galusca si se pufeaza si oala trebuie data la foc mai mic

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

      super sarumana de rateta am tot cautat si cantitatile si nu le-am gasit o sa o fac cat de curand sper sa-mi iese

    • Fara foto

      Cuciurean (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Arata super. La mine ies tot timpul iese tari inuntru si mici, nu se umfla deloc.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Mie imi place mai mult supa cu galuste decat cea cu taietei.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Imi plac tare mult galustele, dar eu le fac sumplu: ouale bine batute, amestecate cu gris si inainte de a le pune in supa la fiert, le las vreo 10 minute sa se umfle grisul si ies tare moi, pufoase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Imi place mult supa cu galuste,supa de rosii cu galuste...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Sunt grozave. Eu la un ou folosesc 5 linguri de gris si putin bicarbonat de sodiu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

30 min

43 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • un pumn de gris ( 5-6 linguri)
  • 2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Budinca de orez cu lapte, cu mere si scortisoara

Orezul se spala bine si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert si se adauga putina sare.

55 voturi    12 comentarii
1h
Budinci

Castraveti murati in vin

Intr-un castron mai mare asezam un strat de castraveti bine spalati si storsi de apa. Luam un pumn

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Pui Basquaise

Ardeii i-am avut copti dinainte, dar daca nu ii aveti, ii coaceti si apoi ii curatati de pielite

1 vot    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Toma Dani

ok reteta

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Supe de carne
Supa de curcan

Supa de curcan

Am facut o super supita de curcan cu galuste moi si pufoase si nu aveam cum sa nu impartasesc reteta cu voi. :) Trebuie incercata ca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Supe de carne
Supa gulas

Supa gulas

Dezosam carnea( alegeti ce fel de carne preferati) si o taiem bucatele. Curatam cartofii si ii taiem in felii potrivite. Morcovii

3 voturi    2 comentarii
2h
Supe de carne