autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Supe de carne

Galuste de gris pentru supa de pui

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Ingrediente
2 oua, un pumn de gris ( 5-6 linguri), 2 linguri ulei

Dificultate: Ridicata Timp: 30 min

78 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile le batem bine cu furculita sa se faca spuma.


Se bat bine galbenusurile cu uleiul apoi se amesteca finut cu albusurile.


Intre timp punem intr-o craticioara supa sa fiarba.


Adaugam grisul peste galbenusuri, astfel incit sa se faca o compozitie nu prea tare, totusi mai grosuta.Cind e gata compozitia, trebuie si supa sa fie in clocot si cu o lingura rupem galustele in supa.


Le lasam 8 minute sa fiarba pe o parte apoi le intoarcem pe partea cealalta alte 8 minute.


Dupa ce au fiert le lasam in supa destul de multa, sa se odihneasca macar 10 minute, acoperite. Vor creste foarte mult...


Tot secretul galustelor bine reusite , este uleiul pus in ele si timpul in care ele sunt lasate sa se odihneasca, dupa ce au fost facute ...
Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile le batem bine cu furculita sa se faca spuma.


Se bat bine galbenusurile
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Japoneze

Intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul pana cand aceasta se lichefiaza. Adaugam 3-4 linguri

4 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

baigli cu nuca

Prepararea aluatului : La faina adaugam 1 praf de copt,400 gr untura , cele 3 oua, 20 gr drojdie,200

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Am pregatit galustele pt supa dupa aceasta reteta ...eu am adaugat si sare in galuste si le-am lasat in castron 10-15 minute inainte de a le adauga in supa fierbinte.Au iesit foarte \"pufoase\" si gustoase!

  • Fara foto

    Claudia Hotea (Maestru bucatar):

    Au iesit foarte bune la gust. Unica problema a fost ca au iesit destul de mutante:))) cam grasune. Data viitoare sper sa fie mai siluete.

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine):

    Galustele sunt foarte aspectuooaase! Eu nu pun ulei in galuste, dar azi am incercat si mi-au iesit foarte bune!!! Eu bat separat albusurile, apoi galbenusurile, apoi le amestec, si apoi pun grisul. Mama mi-a spus ca ar trebui o lingura de gris la un ou, dar nu imi iese intotdeauna perfect... In aceasta compozitie mai pun patrunjel tocat pentru ca galustele arata foarte bine in supa!

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iurca Ileana , 30 august 2015

    foarte bune

  • Fara foto

    Iuliu Tallian , 31 mai 2015

    Extra bune a fost pofta bune !

  • Fara foto

    Toma Dani , 24 iulie 2014

    ok reteta

    • Fara foto

      Valeria Croitoru , 15 februarie 2014

      Voi incerca aceasta reteta cu placere. Este foarte accesibila.

    • Fara foto

      Flori Marinela Delcea , 07 februarie 2014

      RECETA DE HOY...

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2011

      arata grozav! eu nu adaug ulei la galuste! chiar si la ciorbe, fac in asa fel inat grasimea sa fie asimilata din carnea de pui sau din sortimentul cu care gatesc. asta nu e o regula, e vorba de gust, iar gusturle se pot adapta! dupa parerea mea, gastronomia are reguli exacte, dar si posibilitati de a inventa, in functie de gust si placere!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      O bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Simple si gustoase!

    • Fara foto

      vera , 22 ianuarie 2010

      arata ft bine galustile pufoase si bune,si eu le pregatesc in mod asemanator,amestec ouale intregi,adaug un praf de bicarbonat si grisul,felicitari!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      si eu le fac tot simplu:ouale batute bine si amestecate cu gris, lasate 10 minute sa creasca Cand le pun sa fiarba picur apa rece pe fiecare galusca si se pufeaza si oala trebuie data la foc mai mic

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

      super sarumana de rateta am tot cautat si cantitatile si nu le-am gasit o sa o fac cat de curand sper sa-mi iese

    • Fara foto

      Cuciurean (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Arata super. La mine ies tot timpul iese tari inuntru si mici, nu se umfla deloc.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Mie imi place mai mult supa cu galuste decat cea cu taietei.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Imi plac tare mult galustele, dar eu le fac sumplu: ouale bine batute, amestecate cu gris si inainte de a le pune in supa la fiert, le las vreo 10 minute sa se umfle grisul si ies tare moi, pufoase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Imi place mult supa cu galuste,supa de rosii cu galuste...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Sunt grozave. Eu la un ou folosesc 5 linguri de gris si putin bicarbonat de sodiu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

30 min

78 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • un pumn de gris ( 5-6 linguri)
  • 2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Salata austriaca de peste

Zarzavatul il curatam si il punem la fiert, eu l-am avut gata fiert ca am facut supa. Conserva de

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive

Chiftelute turcesti din carne de strut cu sos de iaurt si rosii

Feliile de paine le inmuiem in apa calduta, ceapa o curatam si o dam pe razatoare, curatam si usturoiul,

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne

Marian (Chef de cuisine)

arata grozav! eu nu adaug ulei la galuste! chiar si la ciorbe, fac in asa fel inat grasimea sa fie asimilata din carnea de pui sau din sortimentul cu care gatesc. asta nu e o regula, e vorba de gust, iar gusturle se pot adapta! dupa parerea mea, gastronomia are reguli exacte, dar si posibilitati de a inventa, in functie de gust si placere!

Adauga reteta
Retete
din Supe de carne
Supa de tortellini

Supa de tortellini

Puiul spalat se pune in vasul cu apa la fiert iar dupa ce s-a adunat deasupra spuma neagra,se arunca apa,se spala oala si puiul,apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Supe de carne
Supa de portocale cu cocos si piept de pui

Supa de portocale cu cocos si piept de pui

1. Intr-o tigaie cu peretii mai inalti, in unt fierbinte se caleste carnea tocata, se adauga prazul si praful de curry si se lasa sa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne