autor:

Sidy

» » Aluaturi si Foietaje

Galuste din faina si oua

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
2 oua, 4 linguri faina, 1 lingura ulei, apa, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

54 voturi

Mod de preparare

Se bat bine ouale, se adauga faina si uleiul si se amesteca bine ca sa iasa un aluat moale . Daca e prea tare se adauga apa , apoi se amesteca bine.


Se pune la fiert apa cu sare si in momentul cind fierbe se rup galustele cu lingurita.


Se lasa sa fiarba cam 8 minute.


Dupa ce au fiert , se lasa sa se odihneasca 2-3 minute, apoi se pun sub un jet de apa.


Se servesc fie in supe de legume, fie cu tocanite de carne sau ciuperci.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Pateuri cu ciuperci si cascaval

Aluatul se pune la decongelat la temperatura camerei. Curatam ciupercile le taiem si le coacem pe

7 voturi    3 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje

Biscuiti scotieni facuti in casa

Se amesteca zaharul cu untul si separat faina alba cu cea de porumb. Se inglobeaza amestecul de faina

7 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    david , 24 ianuarie 2016

    frumoasa reteta

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Sunt o bunatate,eu le pun in gulas.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    La fel prepar si eu aceste galuste . Sunt minunate. Felicitari!

    • Fara foto

      Anca , 20 noiembrie 2008

      Gata Sidy...ti-am ''furat ''reteta...chiar azi am s-o fac!!

    • Fara foto

      Toncean Doina Sidonia , 21 iulie 2008

      Si prin nuca si prin mac sau ...separat ?

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 20 iunie 2008

      Citind reteta, mi-am adus aminte de celebrele galuste tautesti-Kvasenie Haluske, mancare specifica a slovacilor din Nadlac, jud.Arad.Sunt foarte simplu de facut:se amesteca faina cu apa, zahar si sare, se fac galustele, pe care le fierbem pe aburi.Dupa ce galustele se umfla, se iau de pe foc si se trec prin nuca si mac ,se pudreaza cu zahar praf si se servesc caldute.Vekas Maria

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

54 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • apa
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Salam de casa din pulpe de pui

Dezosam pulpele spalate si uscate, iar oasele rezultate le dam deoparte, pentru o viitoare ciorba. Lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive

Pulpe de pui cu ardei rosii si masline

Curatam ceapa rosie si o taiem julien, iar cea verde o tocam cu codite cu tot.Ardeii ii curatam de

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu carne

Pulpite cu piper rosu rumenite la cuptor si cu sos de sofran cu unt

Spalam bine pulpele si le stergem cu un servet de bucatarie. Piperul rosu il maruntim in mojar. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi

david

frumoasa reteta



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu lapte si ulei

Paine de casa cu lapte si ulei

Punem toate componentele la temperatura camerei, in bucatarie, cu 1-2 ore inainte de preparare. Incalzim laptele. Preparam maiaua: Zdrobim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine pufoasa

Paine pufoasa

Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia Punem 2-3 linguri de faina si amestecam bine pana

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje