festivalul blogurilor gustoase

autor:

Sidy

» » Aluaturi si Foietaje

Galuste din faina si oua

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bat bine ouale, se adauga faina si uleiul si se amesteca bine ca sa iasa un aluat moale . Daca e prea tare se adauga apa , apoi se amesteca bine.


Se pune la fiert apa cu sare si in momentul cind fierbe se rup galustele cu lingurita.


Se lasa sa fiarba cam 8 minute.


Dupa ce au fiert , se lasa sa se odihneasca 2-3 minute, apoi se pun sub un jet de apa.


Se servesc fie in supe de legume, fie cu tocanite de carne sau ciuperci.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Sunt o bunatate,eu le pun in gulas.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    La fel prepar si eu aceste galuste . Sunt minunate. Felicitari!

  • Fara foto

    Anca , 20 noiembrie 2008

    Gata Sidy...ti-am ''furat ''reteta...chiar azi am s-o fac!!

    • Fara foto

      Toncean Doina Sidonia , 21 iulie 2008

      Si prin nuca si prin mac sau ...separat ?

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 20 iunie 2008

      Citind reteta, mi-am adus aminte de celebrele galuste tautesti-Kvasenie Haluske, mancare specifica a slovacilor din Nadlac, jud.Arad.Sunt foarte simplu de facut:se amesteca faina cu apa, zahar si sare, se fac galustele, pe care le fierbem pe aburi.Dupa ce galustele se umfla, se iau de pe foc si se trec prin nuca si mac ,se pudreaza cu zahar praf si se servesc caldute.Vekas Maria

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

45 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • apa
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru

Pregatim marinada in care vom tine macar 2-3 ore , pulpele de miel bine spalate ,sterse si portionate. Dupe

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi

Piept de pui Chili Piper de Cayenne cu garnitura de quinoa

Pieptul de pui il filetam si il dam cu Chili Piper de cayenne si sare.Il lasam la rece 30 de minute

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi

Supa de morcovi cu ghimbir

Curatam toate legumele, le spalam si le sterge, cu un prosop de hartie. Ceapa am lasat-o intreaga

2 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Sunt o bunatate,eu le pun in gulas.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Trandafiri sarati

Trandafiri sarati

Am dizolvat drojdia in apa. Pe o placa de lemn, am format un mic vulcan din faina, in mijloc am pus o parte din apa si am inceput s

1 vot    1 comentariu
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Japoneze

Japoneze

Dizolvam drojdia cu zaharul, adaugam 3 linguri lapte, 1 lingura faina si lasam 10 minute sa stea la loc cald, sa cresca putin. Untul

2 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje