autor:

Sidy

» » Aluaturi si Foietaje

Galuste din faina si oua

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 mai 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
2 oua, 4 linguri faina, 1 lingura ulei, apa, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

49 voturi

Mod de preparare

Se bat bine ouale, se adauga faina si uleiul si se amesteca bine ca sa iasa un aluat moale . Daca e prea tare se adauga apa , apoi se amesteca bine.


Se pune la fiert apa cu sare si in momentul cind fierbe se rup galustele cu lingurita.


Se lasa sa fiarba cam 8 minute.


Dupa ce au fiert , se lasa sa se odihneasca 2-3 minute, apoi se pun sub un jet de apa.


Se servesc fie in supe de legume, fie cu tocanite de carne sau ciuperci.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Sunt o bunatate,eu le pun in gulas.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    La fel prepar si eu aceste galuste . Sunt minunate. Felicitari!

  • Fara foto

    Anca , 20 noiembrie 2008

    Gata Sidy...ti-am ''furat ''reteta...chiar azi am s-o fac!!

    • Fara foto

      Toncean Doina Sidonia , 21 iulie 2008

      Si prin nuca si prin mac sau ...separat ?

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 20 iunie 2008

      Citind reteta, mi-am adus aminte de celebrele galuste tautesti-Kvasenie Haluske, mancare specifica a slovacilor din Nadlac, jud.Arad.Sunt foarte simplu de facut:se amesteca faina cu apa, zahar si sare, se fac galustele, pe care le fierbem pe aburi.Dupa ce galustele se umfla, se iau de pe foc si se trec prin nuca si mac ,se pudreaza cu zahar praf si se servesc caldute.Vekas Maria

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

49 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • apa
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Incepem prepararea blatului 1 :mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul praf,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Coaste de porc picante

Preparam marinada din ingredientele pe care le-am mentionat mai sus.Le punem pe toate ,intr-un vas

3 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi

Tiramisu de legume

Preparam crema amestecand bine toate ingredientele sa se omogenizeze, Punem ouale de prepelita la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu legume

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Sunt o bunatate,eu le pun in gulas.



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

Aluatul l-am facut la masina de paine iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. La finalul programului am scos

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec

Chec

Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se amesteca cu 1/3 zahar. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul, restul de zahar

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje