autor:

Sidy

» » Aluaturi si Foietaje

Galuste din faina si oua

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
2 oua, 4 linguri faina, 1 lingura ulei, apa, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

54 voturi

Mod de preparare

Se bat bine ouale, se adauga faina si uleiul si se amesteca bine ca sa iasa un aluat moale . Daca e prea tare se adauga apa , apoi se amesteca bine.


Se pune la fiert apa cu sare si in momentul cind fierbe se rup galustele cu lingurita.


Se lasa sa fiarba cam 8 minute.


Dupa ce au fiert , se lasa sa se odihneasca 2-3 minute, apoi se pun sub un jet de apa.


Se servesc fie in supe de legume, fie cu tocanite de carne sau ciuperci.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Clatite cu gem

Se face un aluat viscos de consistenta unei smintene mai groasa ,se frig clatitele in tigaia incinsa

10 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Clatite cu gem si sos de ciocolata

Faina cernuta se amesteca cu apa, zaharul vanilat, coaja de lamaie, putina sare, avem grija sa nu

14 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    david , 24 ianuarie 2016

    frumoasa reteta

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Sunt o bunatate,eu le pun in gulas.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    La fel prepar si eu aceste galuste . Sunt minunate. Felicitari!

    • Fara foto

      Anca , 20 noiembrie 2008

      Gata Sidy...ti-am ''furat ''reteta...chiar azi am s-o fac!!

    • Fara foto

      Toncean Doina Sidonia , 21 iulie 2008

      Si prin nuca si prin mac sau ...separat ?

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 20 iunie 2008

      Citind reteta, mi-am adus aminte de celebrele galuste tautesti-Kvasenie Haluske, mancare specifica a slovacilor din Nadlac, jud.Arad.Sunt foarte simplu de facut:se amesteca faina cu apa, zahar si sare, se fac galustele, pe care le fierbem pe aburi.Dupa ce galustele se umfla, se iau de pe foc si se trec prin nuca si mac ,se pudreaza cu zahar praf si se servesc caldute.Vekas Maria

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

54 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • apa
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Paste (spaghete) cu ton, rosii si busuioc

Curatam usturoiul si il tocam marunt. Intr-o cratita nonaderenta punem putin ulei vegetal de pe

1 vot    0 comentarii
3 min
Mancaruri cu peste

Camembert in grilaj crocant

Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei. Se încalzeşte cuptorul la 200 g C. Aluatul se

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive

Minciunele (cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul

141 voturi    35 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

david

frumoasa reteta

Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu carne si aluat de casa

Placinta cu carne si aluat de casa

Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi atat calda alaturi de o salata de legume, cat si rece, ca pachet la serviciu, scoala

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane cu mac

Batoane cu mac

Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul. Se imparte apoi in

3 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje