autor:

Sidy

» » Aluaturi si Foietaje

Galuste din faina si oua

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
2 oua, 4 linguri faina, 1 lingura ulei, apa, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

54 voturi

Mod de preparare

Se bat bine ouale, se adauga faina si uleiul si se amesteca bine ca sa iasa un aluat moale . Daca e prea tare se adauga apa , apoi se amesteca bine.


Se pune la fiert apa cu sare si in momentul cind fierbe se rup galustele cu lingurita.


Se lasa sa fiarba cam 8 minute.


Dupa ce au fiert , se lasa sa se odihneasca 2-3 minute, apoi se pun sub un jet de apa.


Se servesc fie in supe de legume, fie cu tocanite de carne sau ciuperci.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Blintzi- placinta cu branza

Se incalzeste cuptorul la 170C (325F). Se amesteca faina, praful de copt, zaharul si oule cu mixerul,

4 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Coltunasi din aluat cu cartofi umpluti cu branza

Fierbem cartofii cu tot cu coaja. Ii scoatem din apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca. Ii

24 voturi    2 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    david , 24 ianuarie 2016

    frumoasa reteta

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Sunt o bunatate,eu le pun in gulas.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    La fel prepar si eu aceste galuste . Sunt minunate. Felicitari!

    • Fara foto

      Anca , 20 noiembrie 2008

      Gata Sidy...ti-am ''furat ''reteta...chiar azi am s-o fac!!

    • Fara foto

      Toncean Doina Sidonia , 21 iulie 2008

      Si prin nuca si prin mac sau ...separat ?

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 20 iunie 2008

      Citind reteta, mi-am adus aminte de celebrele galuste tautesti-Kvasenie Haluske, mancare specifica a slovacilor din Nadlac, jud.Arad.Sunt foarte simplu de facut:se amesteca faina cu apa, zahar si sare, se fac galustele, pe care le fierbem pe aburi.Dupa ce galustele se umfla, se iau de pe foc si se trec prin nuca si mac ,se pudreaza cu zahar praf si se servesc caldute.Vekas Maria

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

54 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • apa
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Fazan cu sos vanatoresc

Intr-un vas de tuci topim zaharul ,la foc mic, avand grija sa nu se arda. Zarzavatul il tocam marunt

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Supa Ramen

Pieptul de pui il punem la fiert in apa cu sare, strangem spuma de deasupra. Curatam zarzavarul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne

Riz cantonais cu ciulama de ficatei

Preparam orezul punandu-l la fiert in apa cu putina sare( o parte orez la trei parti apa).Il fierbem

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

david

frumoasa reteta



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu lapte si ulei

Paine de casa cu lapte si ulei

Punem toate componentele la temperatura camerei, in bucatarie, cu 1-2 ore inainte de preparare. Incalzim laptele. Preparam maiaua: Zdrobim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine pufoasa

Paine pufoasa

Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia Punem 2-3 linguri de faina si amestecam bine pana

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje