autor:

adriana gherman

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

GARNITURA DE OREZ CU LEGUME

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Orezul spalat se pune intr-o cratita impreuna cu uleiul, ceapa verde taiata inele si ardeiul taiat cubulete; se lasa putin sa se rumeneasca si legumele sa-si dezvolte aromele; se stinge cu o cana cu apa, se adauga morcovii taiati rondele, sare si Knorr, boabele de porumb si de mazare si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, pana scade tot lichidul si orezul se inmoaie, ramanand intreg.


Pentru servire la masa, am uns un bol de dimensiuni reduse cu ulei, l-am umplut cu orez, presandu-l bine si apoi am rasturnat pe o farfurie. Aceasta garnitura se preteaza foarte de bine la fripturile de pui.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    O bunatate !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Frumoasa prezentarea,sunt sigura ca este un deliciu.Felicitari,ai votul meu.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    Tare-mi place cum arata orezul tau cu legume!!!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Arata bine, intr-adevar.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Este o reteta care se prepara foarte usor si mai ales ca a inceput postul...o voi face de multe ori..felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Arata foarte bine!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Frumos aranjat. Si eu fac dar cu salata mexicana congelata. E bun!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Pare a fi garnitura unei fripturi de dinainte de 1989.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Arata tare bine orezul.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • - 150 gr orez
  • - 3 linguri de ulei
  • - 2 fire de ceapa verde
  • - un morcov
  • - 1/2 ardei rosu
  • - 50 gr boabe de porumb dulce
  • - 50 gr mazare boabe din conserva
  • - 1/2 lingurita Knorr
  • - sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de adriana gherman

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza

144 voturi    36 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Muffins Manhattan

Mai întâi se prepară aluatul sfărâmicios amestecând cu degetele toate ingredientele

2 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Supă cremă de cartofi cu bacon

Se curăţă legumele. Baconul tăiat fâşii se prăjeşte în unt şi ulei până

19 voturi    7 comentarii
40 min
Supe de carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sfecla rosie coapta

Sfecla rosie coapta

Pentru inceput se incalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se iau cateva sfecle, de preferat sa fie toate de aceeasi marime, se curata

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu pui si legume

Orez cu pui si legume

Ceapa se caleste in ulei de masline intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand carnea, morcovul, ardeiul, mazarea iar dupa fiecare

1 vot    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi