autor:

adriana gherman

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

GARNITURA DE OREZ CU LEGUME

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
- 150 gr orez, - 3 linguri de ulei, - 2 fire de ceapa verde, - un morcov, - 1/2 ardei rosu, - 50 gr boabe de porumb dulce, - 50 gr mazare boabe din conserva, - 1/2 lingurita Knorr, - sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Orezul spalat se pune intr-o cratita impreuna cu uleiul, ceapa verde taiata inele si ardeiul taiat cubulete; se lasa putin sa se rumeneasca si legumele sa-si dezvolte aromele; se stinge cu o cana cu apa, se adauga morcovii taiati rondele, sare si Knorr, boabele de porumb si de mazare si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, pana scade tot lichidul si orezul se inmoaie, ramanand intreg.


Pentru servire la masa, am uns un bol de dimensiuni reduse cu ulei, l-am umplut cu orez, presandu-l bine si apoi am rasturnat pe o farfurie. Aceasta garnitura se preteaza foarte de bine la fripturile de pui.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    O bunatate !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Frumoasa prezentarea,sunt sigura ca este un deliciu.Felicitari,ai votul meu.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    Tare-mi place cum arata orezul tau cu legume!!!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Arata bine, intr-adevar.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Este o reteta care se prepara foarte usor si mai ales ca a inceput postul...o voi face de multe ori..felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Arata foarte bine!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Frumos aranjat. Si eu fac dar cu salata mexicana congelata. E bun!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Pare a fi garnitura unei fripturi de dinainte de 1989.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Arata tare bine orezul.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • - 150 gr orez
  • - 3 linguri de ulei
  • - 2 fire de ceapa verde
  • - un morcov
  • - 1/2 ardei rosu
  • - 50 gr boabe de porumb dulce
  • - 50 gr mazare boabe din conserva
  • - 1/2 lingurita Knorr
  • - sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de adriana gherman

Chiftelute din carne

Carnea tocata se amesteca cu franzela muiata pentru o clipa in apa rece si bine stoarsa. La tocatura

53 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza

169 voturi    38 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Muffins Manhattan

Mai întâi se prepară aluatul sfărâmicios amestecând cu degetele toate ingredientele

2 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciocanele de pui cu legume.

Ciocanele de pui cu legume.

Toate ingredientele sant puse impreuna deci ne trebuie o tigaie mai inalta. Punem tigaia la incins cu ulei si pasta de ardei iute. Apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Frigarui in sos (Schaschlik)

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust (eu am folosit doar boia, piper si

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi