autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

GEM DE CAISE

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Curatam fructele de samburi, le spalam, le taiem in 4. Punem fructele intro oala, adaugam gel fix si zahar asa cum indica instructiunile de pe plic. Gemul se face destul de repede, respectand timpul indicat de fierbere, dupa care il turnam in borcane cu capac desigur.


Se obtin intre 15-18 borcane. Asezam borcanele la dunst uscat o zi sau doua, apoi le depozitam in camara.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Cred ca este foarte bun,dar eu il pregatesc simplu ,fara adaosuri...

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 05 august 2009

    Pentru o savoare deosebita. samburii se sparg, miezul se fierbe 10-15 min in apa, pana se decojesc si se amesteca cu gemulsa mai fiarba cateva minute.E grozav !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

    Uite o idee buna cu gel fix de la Dr Otker,anul acesta o sa fac si eu,felicitari,10.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 3 kg de caise
  • 3 plicuri gel fix Dr. Oetker 2x1(atunci folosim doar 1/2 kg zahar pt 1 kg fructe)
  • 3 vanilii(optional)
  • 1 kg si jumatate zahar.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de burdulea maria elena

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare

21 voturi    19 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

14 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte bun,dar eu il pregatesc simplu ,fara adaosuri...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Compot de visine

Compot de visine

Se pun in fiecare borcan cate 10 visine, se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului. Se inchide ermetic cu un capac si se agita

0 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Conserve si muraturi
Oua de prepelita murate

Oua de prepelita murate

Se fierb ouale tari dupa care se curata de coaja. Se fierbe apa cu mirodenii, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga otetul. Sfecla

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi