Gem de capsuni

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Gem de capsuni

Ingrediente

  • 3 kg capsuni (de preferat sa fie bine coapte)
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 1 lime

Mod de preparare

Intai de toate spalam bine toate capsunile,le punem intr-o sita sa se scurga de apa .

Le scoatem coditele usor, fara a le strivi.

Intr-o oala de tuci (sau una mai groasa oricum) puneti un rand capsuni, unul zahar, iar capsuni, iar zahar si tot asa pana terminati si capsunile si zaharul.

Punem oala pe ochiul aragazului la foc potrivit.

Cand se formeaza spuma o luam cu o paleta.

Invartim in gem cu o lingura de lemn, la inceput mai rar, apoi cand se mai ingroasa mai des.

Spre final taiem un sfert de lamaie cubulete si o punem in gem, iar restul punem numai zeama .

Stoarcem lime-ul si punem zeama.

Mai lasam sa dea cateva clocote.

In timp ce dulceata fierbe pregatim borcanele.

Le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs pe un prosop.

Cand dulceata e gata o punem fierbinte in borcane.

Infiletam bine capacele si asezam borcanele 10 minute cu gura in jos, apoi le intoarcem si le acoperim cu o patura groasa.

A 2 a zi le dati la rece.

Daca nu aveti un loc racoros unde sa le tineti, este de preferat ca deasupra fiecarui borcan de gem sa puneti putin conservant pentru ca sa nu riscati sa se strice, decat sa aruncati tot gemul, mai bine luati o lingurita doar de deasupra si aruncati si restul savurati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise