Gem de coarne

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Gem de coarne

Ingrediente

  • coarne
  • apă
  • zahăr (în funcție de pasta obținută din fructe, vezi mai jos)

Mod de preparare

Se spală coarnele și se pun în apă atat cât să le acopere.

Se pune oala pe foc și se opăresc coarnele la foc foarte mic (fără să fiarbă) timp de zece minute după care focul se oprește.

Următoarea etapă este trecerea printr-o sită pentru a înlătura sâmburii și a obține pasta. Aici avem nevoie de multa energie… Nu aruncați apa.

Cântărim pasta obținută și adăugam pentru fiecare kilogram de pastă aproximativ 500/600 grame de zahăr (în funcție și de cât de copt este fructul).

Punem pasta cu zahărul împreună la fiert.Se fierbe timp de aproximativ jumătate de oră (nu mai mult deoarece există riscul de a se carameliz zahărul și de a pierde culoarea care trebuie sa fie roșu-bordeaux și gustul caracteristic fructelor de corn mai acid).

Se toarnă imediat (direct de pe foc) în borcane spălate și sterilizate care se astupă și se întorc cu capul în jos pentru 5 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise