autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1. Merele se curata, se scoate casuta cu samburi si se taie cubulete.


Se pun intr-un vas, se adauga zaharul si se lasa 30 minute pana isi lasa zeama.


Se pun apoi la foc domol, se adauga zaharul vanilat si scortisoara.


Se amesteca din cand in cand, iar cand incepe sa se lege siropul se ia de pe foc si se paseaza.


Se lasa apoi pana se leaga bine.


Se pune apoi in borcane curata si se inchide ermetic, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.


Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Laurentiu Sandulache , 15 octombrie 2013

    lacramioara sandulache si eu fac astazi

  • Fara foto

    Craioveanu Bica , 02 octombrie 2013

    Este foarte bun la placinta de post. Este foarte bun la placinta de post

  • Fara foto

    Mariana Gheorghita , 01 octombrie 2013

    si eu fac

    • Fara foto

      Alina Ionita , 30 august 2013

      ffff bunnn incercatiii....

    • Fara foto

      Floarea Martac , 30 august 2013

      astazi vreau sa fac gem de mere!

    • Fara foto

      Ioana Gliga , 30 august 2013

      bunnnnnnnn

    • Fara foto

      neagoe vasilica (Bucatar) , 15 noiembrie 2010

      este foarte bun azi am facut gem de mere pentru prima data si mi-a iesit excelent multumesc pentru reteta.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      O bunatate !

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Bun,bun!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Foarte bun

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      eate un deliciu, prepar si eu, dupa aceeasi reteta.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Face si mama si este delicios...................)))00

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Foarte bun...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Si eu pregatesc aproape la fel si pot spune ca este foarte bun.La fel procedez si cu perele.Uneori am facut chiar din ambele amestecate in cantitati variabile si a iesit foarte bun, foarte parfumat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      Intr-adevar este delicios...Imi place foarte mult...

    • Fara foto

      Mara , 26 septembrie 2009

      Am pregatit aceasta reteta,si a iesit delicioasa,doar ca as recomanda o cantitate de zahar mai mica.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Arata bine, nu stiu insa cat este de gustos, ca nu am facut niciodata, acum am sa incerc, dar eu am dat merele prin razatoare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • •1 kg mere
  • •700 g zahar
  • •2-3 pliculete zahar vanilat
  • •1 lingurita scortisoara,

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dachman Laura

Cuiburi cu oua de Pasti

1. Se incinge cuptorul la 200⁰C.Se unge cu grasime o tava de 12 briose. 2. Se imparte fideaua

5 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Pui umplut cu midii si sos de lamaie

Incinge cuptorul la 200˚C. Pieptii de pui se bat cu ciocanul (puiul se pune intre doua folii alimentare)

9 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Braduti

Incinge cuptorul la 190˚C. Pentru briose, amesteca intr-un vas faina cu praful de copt si un praf

11 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Laurentiu Sandulache

lacramioara sandulache si eu fac astazi

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Limonada cu visine

Limonada cu visine

Spalam visinele, indepartam coditele si scoatem samburii. Intr-un vas mai mare punem apa plata cu zaharul si amestecam, pana ce, acesta

1 vot    0 comentarii
15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Nectar de corcoduse

Nectar de corcoduse

Corcodusele curatate de codite si frunze, le spalam bine cu apa rece si le punem intr-o oala mare (eu amo oala de 20L pe care am folosit-o)

4 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi